Slávnostný čokoládovo-ovocný zákusok s malinovým a čučoriedkovým krémom: dezert, ktorý očarí každého!

Slávnostný čokoládovo-ovocný zákusok
Slávnostný čokoládovo-ovocný zákusok

Obsah receptu

Pripravte si slávnostný čokoládovo-ovocný zákusok s malinovým a čučoriedkovým krémom, ktorý očarí každého milovníka sladkého.

Tento luxusný dezert kombinuje jemnú vanilkovú a kakaovú piškótu s bohatými ovocnými krémami z malín a čučoriedok, doplnený lahodnou čokoládovou polevou. Ideálny pre špeciálne príležitosti alebo ako sladké potešenie pre vašu rodinu a priateľov.

Slávnostný čokoládovo-ovocný zákusok

Ingrediencie:

Vanilková piškóta:

  • 6 žĺtkov
  • 60 g kryštálového cukru
  • 70 ml mlieka
  • 70 ml slnečnicového oleja
  • 120 g polohrubej múky
  • 6 bielkov
  • 1/3 lyžičky soli
  • 90 g kryštálového cukru
  • 20 g vanilkového cukru
  • Plech na pečenie (38 cm x 45 cm)

Kakaová piškóta:

  • 6 žĺtkov
  • 60 g kryštálového cukru
  • 70 ml mlieka
  • 70 ml slnečnicového oleja
  • 120 g polohrubej múky
  • 30 g kakaa
  • 6 bielkov
  • 1/3 lyžičky soli
  • 90 g kryštálového cukru
  • Plech na pečenie (38 cm x 45 cm)

Čučoriedková plnka:

  • 200 g čučoriedok
  • 80 g kryštálového cukru (voliteľné)
  • Šťava z polovice citróna (podľa potreby)
  • 80 ml vody
  • 40 g pudingového prášku Zlatý klas (kukuričný škrob )
  • 100 g masla

Malinová plnka:

  • 350 g malín
  • 110 g kryštálového cukru (voliteľné)
  • 110 ml vody
  • 60 g pudingového prášku Zlatý klas (kukuričný škrob )
  • 150 g masla
  • 320 g malinového džemu

Čokoládová plnka na zdobenie:

  • 40 g horkej čokolády
  • 40 g masla

Čokoládová poleva:

  • 120 g horkej čokolády
  • 50 g kokosového oleja
  • Polevu ochlaďte na 30 °C

Na ozdobu:

Čerstvé maliny a čučoriedky

Postup prípravy:

Príprava kakaovej piškóty:

  1. Žĺtková zmes:
    • V miske zmiešajte 6 žĺtkov so 60 g kryštálového cukru, 70 ml mlieka a 70 ml slnečnicového oleja.
    • Miešajte, kým sa cukor nerozpustí.
  2. Sneh z bielkov:
    • V samostatnej miske začnite šľahať 6 bielkov s 1/3 lyžičky soli.
    • Postupne pridávajte 90 g kryštálového cukru v troch dávkach a šľahajte, kým sneh nie je pevný na 80 % (nie úplne tuhý).
  3. Suché ingrediencie:
    • Preosejte 120 g polohrubej múky a zmiešajte s 30 g kakaa.
  4. Spojenie cesta:
    • Suchú zmes pridajte do žĺtkovej zmesi v dvoch dávkach a premiešajte.
    • Postupne pridajte sneh z bielkov v troch dávkach a jemne premiešajte, aby cesto zostalo nadýchané.
  5. Pečenie:
    • Plech na pečenie (38 cm x 45 cm) vyložte papierom na pečenie.
    • Cesto rovnomerne rozotrite na plech.
    • Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 15–20 minút.
    • Po upečení piškótu prikryte utierkou a nechajte vychladnúť.

Príprava vanilkovej piškóty:

  1. Žĺtková zmes:
    • Postupujte rovnako ako pri kakaovej piškóte, ale do suchých ingrediencií nepridávajte kakao.
  2. Sneh z bielkov:
    • Šľahajte 6 bielkov s 1/3 lyžičky soli.
    • Postupne pridajte 90 g kryštálového cukru a 20 g vanilkového cukru v troch dávkach.
    • Šľahajte do 80 % tuhosti.
  3. Suché ingrediencie:
    • Preosejte 120 g polohrubej múky.
  4. Spojenie cesta:
    • Suchú múku pridajte do žĺtkovej zmesi v dvoch dávkach.
    • Postupne pridajte sneh z bielkov v troch dávkach a jemne premiešajte.
  5. Pečenie:
    • Postupujte rovnako ako pri kakaovej piškóte.

Čučoriedková plnka:

  1. Čučoriedková kaša:
    • Do hrnca vložte 200 g čučoriedok a pridajte 80 g kryštálového cukru (podľa chuti).
    • Pridajte šťavu z polovice citróna podľa potreby.
    • V 80 ml teplej vody rozpustite 40 g pudingového prášku (kukuričný škrob).
    • Zmes vlejte k čučoriedkam a za stáleho miešania uvarte hustú kašu.
    • Kašu nechajte vychladnúť, občas premiešajte.
  2. Spojenie plnky:
    • 100 g masla izbovej teploty šľahajte 2–3 minúty do penista.
    • Postupne pridávajte vychladnutú čučoriedkovú kašu a vyšľahajte do hladkého krému.

Príprava malinovej plnky:

  1. Malinová kaša:
    • Do hrnca vložte 350 g malín a pridajte 110 g kryštálového cukru (podľa chuti).
    • V 110 ml teplej vody rozpustite 60 g pudingového prášku.
    • Zmes vlejte k malinám a uvarte hustú kašu.
    • Kašu nechajte vychladnúť.
  2. Spojenie plnky:
    • 150 g masla izbovej teploty šľahajte do penista.
    • Postupne pridávajte vychladnutú malinovú kašu a vyšľahajte do hladkého krému.

Skladanie zákusku:

  1. Príprava piškót:
    • Vychladené piškóty prekrojte pozdĺžne na polovicu, aby ste získali dve tenšie pláty z každej piškóty.
  2. Plnenie vanilkovej piškóty:
    • Na jednu polovicu vanilkovej piškóty natrite 80 g malinového džemu.
    • Na džem striedavo naneste lyžicou čučoriedkovú a malinovú plnku.
    • Prikryte druhou polovicou vanilkovej piškóty a natrite ju 80 g malinového džemu.
    • Natrite tenkú vrstvu krému na vrch.
  3. Plnenie kakaovej piškóty:
    • Postupujte rovnako ako pri vanilkovej piškóte, ale použite kakaovú piškótu.
  4. Zatiaženie:
    • Naplnené koláče zabaľte do potravinovej fólie a zaťažte ich na 2 hodiny (napríklad doskou a závažím), aby sa vrstvy spojili.
  5. Dokončenie:
    • Vrch koláčov natrite tenkou vrstvou krému a nechajte stuhnúť v chladničke.

Príprava čokoládovej polevy:

  1. Roztopenie čokolády:
    • Vo vodnom kúpeli roztopte 120 g horkej čokolády s 50 g kokosového oleja.
    • Nechajte polevu vychladnúť na 30 °C.
  2. Polevanie koláča:
    • Polevu rovnomerne nalejte na vrch koláčov a nechajte stuhnúť.

Krájanie a zdobenie:

  1. Krájanie:
    • Po stuhnutí polevy nakrájajte koláče na rezy.
    • Použite teplý nôž (namočený v horúcej vode a osušený), aby sa čokoláda nelámala.
  2. Príprava čokoládovej plnky na zdobenie:
    • Roztopte 40 g horkej čokolády s 40 g masla vo vodnom kúpeli.
    • Nechajte mierne vychladnúť.
  3. Zdobenie:
    • Zákusky ozdobte zvyšnou ovocnou plnkou alebo čokoládovou plnkou.
    • Ozdobte čerstvými malinami a čučoriedkami podľa vlastnej fantázie.

Tipy:

  • Skladovanie: Hotové zákusky uchovávajte v chladničke.
  • Servírovanie: Zákusok je ideálny na slávnostné príležitosti a poteší každého milovníka sladkého.
  • Variácie: Môžete experimentovať s rôznymi druhmi ovocia podľa sezóny alebo chuti.

Dobrú chuť!

Slávnostný čokoládovo-ovocný zákusok – Video recept:

Veríme, že si tento slávnostný čokoládovo-ovocný zákusok zamilujete rovnako ako my. Jeho príprava síce vyžaduje čas a trpezlivosť, ale výsledok stojí za to. Prajeme dobrú chuť a príjemné chvíle pri jeho vychutnávaní!

Súvisiace články:

Výborný banánový zákusok s karamelovým krémom

Ženský rozmar: Fenomenálny zákusok s malinami, krehučkým cestom a nadýchaným snehom

Svieži letný smotanový zákusok s ovocím: Tento trik s kyslou smotanou mi prezradila moja babička


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála LiViera Desserts

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty