Sedliacka zemiaková panvička je tradičné jedlo, ktoré z jednoduchých surovín vytvorí výdatnú pochúťku pre celú rodinu. Spojenie zemiakov, párkov a vajec prináša chuť domácej kuchyne priamo na váš stôl.
Ak hľadáte recept, ktorý kombinuje jednoduchosť prípravy a skvelú chuť, sedliacka zemiaková panvička je ideálnou voľbou. Tento pokrm vzniká z bežných surovín ako zemiaky, párky a vajcia, no výsledok je vynikajúci. Pripomenie vám vôňu a atmosféru tradičnej kuchyne, kde sa jedlá pripravovali s láskou a starostlivosťou. Nechajte sa inšpirovať týmto receptom a potešte svojich blízkych chutným domácim jedlom.
Ingrediencie:
- 400 g zemiakov
- 2 párky
- 2 vajcia
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 polievkové lyžice kukuričného škrobu
- Maslo
- Olivový alebo rastlinný olej
- Soľ, čierne korenie, paprika podľa chuti
- Syr mozzarella podľa chuti
- Zelené olivy (voliteľné)
Postup prípravy:
- Príprava zemiakov: Ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na malé kúsky. Varte ich v osolenej vode, kým nezmäknú, potom zlejte vodu.
- Príprava párkov a cesnaku: Párky nakrájajte na kolieska. Na panvici roztopte 1/2 lyžice masla, pridajte nasekaný cesnak a restujte ho asi 1 minútu. Odstráňte cesnak z panvice a na tej istej panvici opekajte párky asi 4 minúty, kým nebudú dozlatista.
- Príprava zemiakovej zmesi: K uvareným zemiakom pridajte kukuričný škrob, soľ, čierne korenie a papriku podľa chuti. Premiešajte a pridajte prelisovaný restovaný cesnak.
- Kombinovanie: V miske rozšľahajte vajcia a pridajte ich k zemiakovej zmesi spolu s opečenými párkami. Dôkladne premiešajte.
- Pečenie: Na panvici rozohrejte 1 lyžicu masla a trochu olivového alebo rastlinného oleja. Rovnomerne rozotrite zemiakovú zmes na panvicu, prikryte a varte na miernom ohni asi 7-8 minút.
- Dokončenie: Po 7-8 minútach vypnite oheň a posypte zmes syrom mozzarella podľa chuti. Ak chcete, pridajte aj zelené olivy. Vaša sýta zemiaková panvica je pripravená.
Dobrú chuť!
Tipy:
- Pridanie zeleniny: Pre obohatenie chuti môžete pridať nakrájanú cibuľu alebo papriku spolu s párkami.
- Syrová kôrka: Na záver posypte jedlo syrom mozzarella a nechajte ho roztopiť pre lahodnú syrovú vrstvu.
- Bylinková aróma: Dochutite jedlo čerstvými bylinkami ako petržlenová vňať alebo pažítka pre sviežu vôňu.
- Variácie párkov: Skúste namiesto párkov použiť klobásu alebo slaninu pre výraznejšiu chuť.
- Servírovanie: Podávajte panvičku priamo zo sporáka na stôl pre autentický rustikálny dojem.
Video recept:
Sedliacka zemiaková panvička je skvelým príkladom toho, ako z obyčajných surovín pripraviť jedlo plné chuti a tradície. Vyskúšajte tento recept a objavte kúzlo jednoduchej domácej kuchyne, ktorá spája rodinu pri jednom stole.
Súvisiace články:
Rýchle opečené zemiaky so slaninou a cibuľou: Jednoduchá večera, keď nemám čas!
Pečené zemiaky po taliansky: Deti ich milujú viac než hranolky!
Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Varenie so mnou?