Rýchly krémeš koláč, ktorý sa topí v ústach, je skutočne jedinečný. Tento recept je veľmi jednoduchý a lacný, takže si ho môžete vychutnať kedykoľvek máte chuť na niečo sladké. Je tak lahodný, že ho budete chcieť pripraviť znova a znova. Skúste ho pripraviť už dnes a presvedčte sa sami o jeho jedinečnej chuti.
Recept na rýchly krémeš koláč:
Potrebujeme:
Cesto:
- 150 g hladkej múky
- 100 ml vody
- 100 ml mlieka
- 80 g masla
- 4 vajíčka
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- pol čajovej lyžičky soli
Krém:
- 500 ml mlieka
- 150 g kryštálového cukru
- 100 g hladkej múky
- 2 vajíčka
- 180 g masla
Krémeš koláč – Postup prípravy:
- Preosejeme hladkú múku a zmiešame ju so soľou a práškom do pečiva.
- Maslo rozpustíme a pridáme mlieko a vodu. Keď zmes zovrie, primiešame múku.
- Za stáleho miešania spracujeme na cesto. Keď sa začne odliepať od stien, je hotové. Zložíme z plameňa a necháme vychladnúť.
- Po jednom vmiešame vajcia a vymiešame hladkú zmes.
- Polovicu hmoty nanesieme na okrúhlu formu, ktorej dno sme si vystlali papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi 20 minút.
- Upečené cesto necháme vychladnúť a rovnako pokračujeme s druhou polovicou cesta.
- Pripravíme si krém: Do hrnca dáme vajcia, pridáme cukor, múku, mlieko a uvaríme hustý puding. Maslo si našľaháme a po lyžičkách ho vmiešame do vychladnutého pudingu – krém je teraz hotový.
- Na prvý plát vychladnutého cesta nalejeme krém. Prikryjeme druhým plátom cesta a posypeme práškovým cukrom. Podávame vychladené.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video recept:
Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️
Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na Krémeš Vtáčie mlieko: Dezert, ktorý zbožňujú malí aj veľkí!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Il Rifugio Perfetto