Search

Rýchle raňajky alebo večera: Božská pizza zo starej bagety (RECEPT krok za krokom)

Pizza zo starej bagety
Pizza zo starej bagety

Obsah receptu

Máte doma staršiu bagetu a neviete, čo s ňou? Nevyhadzujte ju! Tento famózny RECEPT vám ukáže, ako ju premeniť na božské raňajky alebo rýchlu večeru v štýle pizze, pripravenú jednoducho na panvici. Pizza zo starej bagety je geniálny spôsob, ako zužitkovať pečivo z predchádzajúceho dňa a vykúzliť chutné jedlo, ktoré poteší celú rodinu. Kúsky bagety nasiaknuté vaječnou zmesou vytvoria základ, ktorý po opečení potriete kečupom a majonézou, obložíte obľúbenou salámou, paradajkou a syrom a necháte zapiecť dozlatista. Je to rýchle, jednoduché a neskutočne dobré! Tento RECEPT krok za krokom si určite uložíte.

Táto pizza zo starej bagety je skvelou alternatívou ku klasickým raňajkám či večeriam. Jej príprava je naozaj blesková a nevyžaduje žiadne zložité ingrediencie. Navyše, môžete si ju prispôsobiť podľa vlastnej chuti a použiť suroviny, ktoré máte práve po ruke. Či už potrebujete rýchlo zasýtiť hladné krky ráno, alebo hľadáte jednoduchý tip na večeru bez veľkého varenia, táto “falošná” pizza z panvice je ideálnym riešením. Je to chrumkavé, syrové a jednoducho neodolateľné jedlo, ktoré zvládne pripraviť každý.

Základné informácie

  • Čas prípravy: cca 5-7 minút
  • Čas pečenia/smaženia: cca 7-10 minút
  • Počet porcií: 1-2 (podľa veľkosti bagety a panvice)
  • Náročnosť: Jednoduchá ★

Potrebujeme

Ingrediencie

  • 1 ks staršej bagety (alebo iného bieleho pečiva, napr. rožky, veka)
  • 1 lyžička masla (alebo oleja)
  • 3 ks vajec
  • 100 ml mlieka
  • 1 štipka soli
  • 1 lyžica kečupu (jemného alebo pikantného)
  • 1 lyžica majonézy (voliteľné)
  • 100 g obľúbenej salámy alebo šunky (plátky alebo nakrájaná na kocky)
  • 1 ks menšej paradajky (nakrájaná na tenké kolieska alebo kocky)
  • 50 g tvrdého syra (napr. eidam, gouda, čedar – nastrúhaný)
  • Voliteľné: Sušené oregano alebo bazalka na dochutenie

Postup prípravy

  1. Bagetu nakrájajte na kolieska hrubé približne 1,5 – 2 cm.
  2. V plytkej miske alebo hlbokom tanieri vidličkou dobre rozšľahajte vajcia s mliekom a štipkou soli.
  3. Na panvici (ideálne nepriľnavej, s priemerom zodpovedajúcim veľkosti “pizze”, ktorú chcete vytvoriť) rozpustite na miernom ohni lyžičku masla alebo rozohrejte trochu oleja.
  4. Kolieska bagety krátko namočte z oboch strán do pripravenej vaječnej zmesi, aby nasiakli, ale nerozmočili sa úplne.
  5. Namočené kúsky bagety ukladajte tesne vedľa seba na rozohriatu panvicu tak, aby vytvorili súvislú plochu (kruh).
  6. Zvyšok vaječnej zmesi nalejte opatrne medzi kúsky bagety na panvici – pomôže ich to spojiť do jednej placky.
  7. Panvicu prikryte pokrievkou a opekajte na miernom plameni približne 4 minúty, alebo kým spodná strana nie je zlatistá a vajíčko čiastočne stuhnuté.
  8. Opatrné otočenie: Pomocou širšej obracačky alebo taniera opatrne otočte celú bagetovú placku na druhú stranu. Ak sa trochu rozdelí, nevadí, na panvici ju opäť spojte.
  9. Opečenú stranu (ktorá je teraz navrchu) potrite zmesou kečupu a majonézy (alebo len kečupom).
  10. Na potretý základ rozložte plátky salámy (alebo šunky) a kolieska paradajky.
  11. Všetko rovnomerne posypte nastrúhaným syrom a prípadne aj sušeným oreganom alebo bazalkou.
  12. Panvicu opäť prikryte pokrievkou a opekajte/zapekajte na miernom plameni ďalšie približne 3 minúty, alebo kým sa syr úplne nerozpustí a spodná strana bagety nie je zlatistá.
  13. Hotovú pizzu zo starej bagety opatrne zosuniete na tanier, nakrájajte na trojuholníky a ihneď podávajte.

Videorecept

Tipy

  1. Pečivo: Najlepšie funguje mierne obschnutá bageta alebo iné biele pečivo (rožky, veka). Čerstvé pečivo by sa mohlo príliš rozmočiť. Ja niekedy používam aj starší toastový chlieb.
  2. Obloha: Fantázii sa medze nekladú! Namiesto salámy môžete použiť kúsky opečenej slaniny, šampiňóny, olivy, kukuricu alebo inú obľúbenú zeleninu. Dôležité je, aby suroviny nepotrebovali dlhé tepelné spracovanie.
  3. Otáčanie: Ak máte obavy z otáčania celej placky naraz, môžete bagetu opiecť z oboch strán a až potom ju obložiť a nechať syr rozpustiť pod pokrievkou. Prípadne použite tanier – prikryte panvicu tanierom, preklopte, a potom zosuniete späť do panvice neopečenou stranou nadol.
  4. Dochutenie: Vaječnú zmes môžete dochutiť aj trochou čierneho korenia alebo bylinkami. Na hotovú pizzu môžete pred podávaním kvapnúť trochu olivového oleja alebo pridať čerstvú bazalku.

Odporúčame

Táto božská pizza zo starej bagety je skvelým riešením pre rýchle raňajky, desiatu alebo večeru. Je to jednoduchý, chutný a praktický RECEPT, ako dať staršiemu pečivu nový život a pochutnať si bez zdĺhavého varenia.

Inšpiráciu na tento recept sme čerpali od SUPER NEVESTA

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty