Search

Recept na tieto fantastické karamelové veterníky má viac ako 100 rokov, naučila ma ho moja stará mama

Fantastické karamelové veterníky
Fantastické karamelové veterníky

Obsah receptu

Publikované: 29. februára 2024, 00:00

Tento recept na lahodné karamelové veterníky má viac ako 100 rokov a naučila ma ho moja stará mama. Pripravte si ich a vychutnajte si túto sladkú pochúťku s celou rodinou.

Vyrobte si tieto fantastické veterníky podľa tradičného receptu a prekvapte svojich blízkych sladkou klasikou.

Fantastické karamelové veterníky

Ingrediencie

  1. Karamelový krém:
    • 4 lyžice cukru
    • 150 ml (⅔ šálky) 30% hustej smotany na varenie
  2. Pudingový krém:
    • 400 ml (1⅔ šálky) mlieka
    • 50 g (⅓ šálky) vanilkového pudingového prášku alebo kukuričného škrobu
    • 4 lyžice cukru
  3. Veterníky:
    • 50 g (1¾ oz) masla
    • 200 ml (¾ šálky) vody
    • Štipka soli
    • 150 g (1¼ šálky) hladkej múky
    • 4 vajcia
  4. Dokončenie krémov:
    • 300 ml (1¼ šálky) 30% smotany na šľahačku (na karamelový krém)
    • 300 ml (1¼ šálky) 30% smotany na šľahačku (na pudingový krém)
  5. Karamel na namáčanie veterníkov:
    • 125 g (⅔ šálky) cukru
    • 45 g (1 ½ oz) masla
    • 75 ml (⅓ šálky) 30% smotany

Postup prípravy

  1. Karamelový krém:
    • Do hrnca pridajte 4 lyžice cukru a pripravte karamel.
    • Za neustáleho miešania pridajte 150 ml hustej smotany. Karamel prelejte do misky, zakryte potravinárskou fóliou a nechajte vychladnúť v chladničke.
  2. Pudingový krém:
    • V menšom množstve mlieka rozmiešajte pudingový prášok.
    • Zvyšok mlieka s 4 lyžicami cukru zohrejte vo veľkom hrnci. Po zohriatí pridajte rozmiešaný puding a miešajte, až kým nezískate hustý puding.
    • Puding prelejte do misky, zakryte fóliou (aby sa nevytvorila kožka) a nechajte vychladnúť.
  3. Veterníky:
    • Do hrnca dajte maslo, vodu a štipku soli. Varíme, kým sa maslo nerozpustí.
    • Pridajte múku a miešajte, až kým nevznikne cesto, ktoré sa lepí na dno hrnca.
    • Cesto nechajte vychladnúť neustálym miešaním v kuchynskom robote a postupne doň zapracujte vajcia.
    • Cesto vložte do cukrárenského vrecka a vytvarujte veterníky na plech vystlaný papierom na pečenie.
    • Pečieme pri 230 °C počas 10 minút, následne znížte teplotu na 200 °C a pečte ďalších 10 minút.
  4. Dokončenie krémov:
    • Vyšľahajte 300 ml smotany na šľahačku, postupne do nej zašľahajte vychladnutý karamel.
    • Vyšľahajte ďalších 300 ml smotany a postupne do nej zašľahajte vychladnutý puding.
  5. Dekorácia a finálna úprava:
    • Upečené veterníky rozkrojte.
    • Pripravte karamel z cukru, masla a smotany, do ktorého namáčajte vrchy veterníkov.
    • Pudingový krém vložte do cukrárenského vrecka a navrstvite na spodky veterníkov.
    • Karamelový krém vložte do ďalšieho cukrárenského vrecka a navrstvite na pudingový krém.
    • Na pudingový krém položte vrch veterníkov.

Dobrú chuť!

Fantastické karamelové veterníkyVideo recept

Tento recept je starý viac ako 100 rokov a zaručene poteší celú rodinu. S trochou trpezlivosti a lásky si môžete tieto lahodné veterníky jednoducho pripraviť aj doma.

Súvisiace články

15-minútové veterníky z lístkového cesta: Na oslave mali taký obrovský úspech, že klasické veterníky už ani nerobím!

Jednoduché domáce veterníky: Až 40 kusov z 3 vajec!

Veterníky z odpaľovaného cesta: Tento recept je starý viac ako 100 rokov!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Einfache Rezepte

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty