Hľadáte recept na rýchlu a sýtu večeru? Táto pikantná mäsová zmes na hrianky je presne to, čo potrebujete. Milujem, ako skvele chutí na čerstvom chlebe. Pripravte si túto výbornú mäsovú zmes na hrianky a potešte celú rodinu.
Kombinácia sójovej a worcestrovej omáčky dodáva mäsu úžasnú hĺbku chuti. Je to skvelý príklad fusion kuchyne v domácom podaní. Zostanete pri klasike, alebo ju vyskúšate?
Ako správne pripraviť pikantnú mäsovú zmes na hrianky?
Na oleji orestujte cibuľu a mleté mäso. Pridajte papriku, feferónku a paradajky. Zmes dochuťte a duste domäkka. Táto pikantná mäsová zmes na hrianky je hotová za chvíľu a chutí fantasticky.
Základné informácie
- Čas prípravy: 10 min
- Čas varenia: 25 min
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: Jednoduchá
- Kalorická hodnota: cca 600 kcal/porcia (s chlebom)
- Trend: Rýchly recept
Potrebujeme
Mäsová zmes
- 1 veľká cibuľa
- Čerstvá červená paprika (1 ks)
- 1–2 lyžice rastlinného oleja
- Mleté bravčové mäso (600 g)
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 čerstvá feferónka
- Konzerva krájaných lúpaných paradajok (400 g)
- Dve lyžice paradajkového pretlaku
- Koreniny: 1 lyžička mletej sladkej papriky, mleté čierne korenie
- Ochucovadlá: 2 lyžice sójovej omáčky, 2 lyžice worcestrovej omáčky
- Štipka krupicového cukru (2 lyžičky)
- Soľ podľa chuti
Na podávanie
- Čerstvý chlieb na hrianky
- Nasekaná petržlenová vňať
Postup prípravy
- Najprv si nakrájajte cibuľu a červenú papriku na malé kocky. Feferónku nasekajte nadrobno.
- Vo väčšej panvici rozpáľte olej. Pridajte cibuľu a restujte ju 2–3 minúty dozlatista.
- K cibuli pridajte mleté mäso. Sprudka ho opekajte približne 4 minúty, kým sa nezatiahne.
- Potom do panvice vmiešajte nakrájanú papriku, feferónku a prelisovaný cesnak. Krátko všetko premiešajte.
- Pridajte krájané paradajky z konzervy a taktiež paradajkový pretlak.
- Zmes ochuťte mletou paprikou, čiernym korením, sójovou a worcestrovou omáčkou. Prisypte cukor.
- Všetko dobre premiešajte. Panvicu prikryte a zmes duste na miernom ohni 15 minút.
- Nakoniec zmes odokryte, osoľte podľa chuti a varte ďalších 5 minút bez pokrievky.
- Podávajte horúce na čerstvo opečených hriankach z vášho obľúbeného chleba.
Videorecept
Tipy
- Pre extra chuť použite zmes bravčového a hovädzieho mletého mäsa.
- Zvyšnú zmes môžete použiť na druhý deň ako základ pre cestoviny.
- Na zjemnenie pikantnej chuti pridajte na tanieri lyžicu kyslej smotany.
Variácie
- Syrová verzia: Hotovú zmes na hrianke posypte strúhaným čedarom a krátko zapečte.
- Fazuľová verzia: Pridajte do zmesi konzervu červenej fazule pre ešte sýtejšie jedlo.
Časté otázky
Môžem použiť iný druh mäsa? Áno, recept funguje skvele aj s mletým hovädzím alebo mixom hovädzieho a bravčového mäsa.
Ako môžem zmes skladovať? Vychladnutú zmes skladujte v uzavretej nádobe v chladničke. Vydrží vám 2 až 3 dni.
Odporúčané recepty
Záver
Táto šťavnatá zmes je ideálnou rýchlou večerou. Ozdobte ju čerstvou petržlenovou vňaťou.
Recept vychádza z verzie Vaříme s Mozkem, upravila ho redakcia Varíme s Láskou.