Chcete potešiť svojich hostí na Silvestra nevšedným gurmánskym zážitkom? Nasledujte náš podrobný recept a vytvorte nádhernú Silvestrovskú kuraciu roládu. Táto lahodná kombinácia kuracích pŕs, čerstvej zeleniny a bohatej náplne je nielen vizuálne príťažlivá, ale je aj nesmierne chutná. Uvidíte, že táto roláda sa rýchlo stane neoddeliteľnou súčasťou vašich sviatočných tradícií.
Objavte kulinársky skvost tohto Silvestra s našou neodolateľnou Silvestrovskou kuraciu roládou! Tento jedinečný recept vás prevedie krok za krokom, ako si pripraviť dokonalé slávnostné pohostenie, ktoré oslní vašich hostí. Od jemných kuracích prsíčok, cez bohatú náplň, až po finálnu dokonalú prezentáciu – naučte sa, ako urobiť tento sviatočný klenot, ktorý sa stane hviezdou vášho Silvestrovského stola.
Recept na Silvestrovskú kuraciu roládu
Ingrediencie:
- 1 kg kuracích pŕs
- petržlenová vňať podľa chuti
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 vajcia
- 1 mrkva
- 1/2 červenej papriky
- 50 g strúhaného syra
- 1 čajová lyžička soli
- 1/2 čajovej lyžičky mletého čili
- korenie podľa chuti
- vajcia uvarené natvrdo
- Voliteľné: nakladané uhorky, 4 sušené paradajky
Postup prípravy:
Začnite tým, že si vyšľaháte vajcia v malej mise a pridáte k nim nasekanú petržlenovú vňať a cesnak. Pridajte strúhaný syr a všetko dobre premiešajte. Ak používate sušené paradajky, namočte ich do vriacej vody a nechajte ich tak 20 minút. Medzitým si pripravte kuracie prsia – nakrájajte ich na rovnakú hrúbku, približne 1,5 cm – 2 cm. Kuracie prsia rozložte na potravinovú fóliu tak, aby sa prekrývali a vytvárali jednoliatu plochu. Prekryte ich ďalšou fóliou a pomocou valčeka a tĺčika ich vyklepeme.
Odstráňte vrchnú fóliu, osolíte mäso, posypete čili a korením podľa chuti. Na mäso potom nanesiete petržlenovo-syrovú zmes a rovnomerne ju rozotriete, pričom na jednom konci nechajte prázdny prúžok. Na tento kraj s náplňou položte vedľa seba na polovicu prekrojené vajcia.
Medzi vajcia vložte plátky papriky a mrkvy. Sušené paradajky vyberte z vody, nakrájajte na plátky a tiež ich rozložte na kuracie mäso. Potom začnite rolovať mäso s pomocou fólie. Konce fólie pevne zrolujte, uviažte uzlom a mäso ešte zrolujte na stole, aby bolo kompaktnejšie. Konce uviažte špagátom, znovu obalíte fóliou a zatočíte konce. Na jednom konci uviažte špagát, pretočíte ho cez celú rolku a koniec uviažte. Rolku vložíte do hrnca so studenou vodou a varíte na strednom ohni.
Po zovretí vody rolku varíte jednu hodinu. Po hodine necháte mäso vo vode vychladnúť. Keď dosiahne izbovú teplotu, vložíte rolku do chladničky na dobu minimálne 8 hodín. Po vychladnutí je roláda pripravená na servírovanie.
Video recept:
Náš recept na Silvestrovskú kuraciu roládu je dokonalým príkladom toho, ako môže byť tradičné jedlo premenené na exkluzívny gurmánsky zážitok. Ľahko sledovateľné kroky vás povedú k vytvoreniu dokonalého jedla, ktoré ohromí vašich hostí a zanechá v nich nezabudnuteľný dojem. Nechajte sa inšpirovať a premeňte svoj Silvestrovský večer na nezabudnuteľnú kulinársku oslavu!
Súvisiace články
Silvestrovské plnené papriky na studeno – Jednoduché jednohubky ako pohostenie pre návštevy
Silvestrovské SYROVÉ PRACLÍKY: Toto je najchutnejšie pohostenie na Silvestra!
Najlepšie Silvestrovské pohostenie u nás sú pagáčiky z kyslej smotany: Sú chutné a úplne jednoduché!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Cocinemos Por Favor
 
								
 
								 
								 
								 
								 
								 
								