Piškótový dezert s jemným krémom a džemom – Som nadšená! Toto je teraz môj obľúbený dezert! 

Piškótový dezert s jemným krémom
Piškótový dezert s jemným krémom

Obsah receptu

Hľadáte nový obľúbený dezert? Tento piškótový dezert s jemným krémom a džemom si vás získa svojou jednoduchosťou a neodolateľnou chuťou. Kombinácia nadýchaného piškótového cesta, sladkokyslej marmelády a lahodného smotanového krému je jednoducho dokonalá.

Pripravte si tento dezert pre svoju rodinu a priateľov a sledujte, ako rýchlo zmizne z tanierov. Vďaka tomuto receptu sa stanete hviezdou každej oslavy.

Piškótový dezert s jemným krémom a džemom

Ingrediencie:

Korpus:

  • 6 vaječných bielkov
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 80 g cukru
  • 6 vaječných žĺtkov
  • 40 g cukru
  • 10 g vanilkového cukru
  • 55 g rastlinného oleja
  • 75 ml mlieka
  • 90 g polohrubej múky
  • 8 g prášku do pečiva

Náplň:

  • 100 g sladkokyslej marmelády
  • 300 g smotanového syra
  • 80 g práškového cukru
  • 230 g smotany
  • 1 čajová lyžička vanilkovej arómy

Postup prípravy:

  1. Príprava korpusu:
    • Vajcia rozdeľte do dvoch misiek na žĺtky a bielky. Vo väčšej mise vyšľahajte vaječné bielky so soľou do peny, do ktorej postupne vošľahajte 80 g cukru. Akonáhle vznikne tuhý sneh, prestaňte šľahať.
    • V inej mise vyšľahajte vaječné žĺtky so 40 g cukru a vanilkovým cukrom. Potom, čo vznikne hladká zmes, vošľahajte do nej mlieko. V inej mise zmiešajte múku s práškom do pečiva a preosejte ju do žĺtkovej zmesi.
    • Múku do žĺtkovej zmesi pridávajte po častiach, aby sa ingrediencie lepšie prepojili.
    • Do žĺtkovej zmesi následne opatrne vmiešajte sneh z bielkov, cesto vylejte na plech vyložený papierom na pečenie a zarovnajte ho dohladka. Cesto pečte v predhriatej rúre na 160 °C po dobu 20–25 minút.
  2. Príprava korpusu po upečení:
    • Po upečení korpus preklopte na čistý papier na pečenie a použitý papier z neho odoberte. Strany korpusu zarovnajte pomocou noža a korpus potom nakrájajte na tri rovnako široké pruhy. Odrezky nevyhadzujte, budete ich potrebovať na záverečné zdobenie.
  3. Príprava náplne:
    • Korpus potrite po celom jeho povrchu marmeládou. V mise vyšľahajte zmes zo smotanového syra, práškového cukru, smotany a vanilkovej arómy.
  4. Zostavenie dezertu:
    • Smotanovým krémom naplňte cukrárske vrecko a ozdobte ním prvú časť korpusu. Tú zakryte druhou časťou, ktorú znovu polejte krémom. Vrstvenie zakončite treťou časťou korpusu a dezert po stranách potrite zvyškom smotanového krému, ktorý zarovnajte dohladka.
    • Krémom môžete vytvoriť zdobenie aj na povrchu dezertu podľa vlastného vkusu.
  5. Dokončenie dezertu:
    • Odrezky korpusu rozmixujte na hladký prášok a posypte ním okraje piškótových rezov s marmeládou.

Dobrú chuť!

Tipy:

  • Pre ešte intenzívnejšiu chuť použite domácu marmeládu.
  • Experimentujte s rôznymi druhmi džemu alebo marmelády.
  • Ozdobte dezert čerstvým ovocím alebo čokoládovými hoblinkami.
  • Ak nemáte cukrárske vrecko, môžete krém naniesť aj lyžicou.

Piškótový dezert s jemným krémom a džemomVideo recept:

Tento piškótový dezert s jemným krémom a džemom je skutočným pokladom medzi receptami. Svojou jednoduchosťou a zároveň vynikajúcou chuťou si získa každého milovníka sladkého. Neváhajte a vyskúšajte ho ešte dnes!

Súvisiace články:

Plech na pečenie vyložím lístkovým cestom, poukladám naň dlhé piškóty a za 10 minút pripravím úplne skvelý a lahodný dezert!

Jednoduchý krémový dezert Sladká symfónia: Dámy, budem úprimná, nikdy som doma nemala chutnejší dezert!

Punčovo-kokosový zákusok podľa pani Vierky: Úžasne chutný dezert vhodný na každú príležitosť


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Lecker mit Sophie Mayer

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty