Perfektné orechové pečivo ako z pekárne: Nesmierne chutný a rýchly recept podľa prababičiek

orechové pečivo
Perfektné orechové pečivo ako z pekárne

Obsah receptu

Dnes vám prezradím jej tajný recept na perfektné orechové pečivo, aby ste si aj vy mohli upiecť takéto voňavé pokušenie. A verte mi, je to jednoduchšie, než si myslíte!

Starká vždy hovorievala: „Dobré pečivo poteší každé srdiečko.“ A mala pravdu. Tieto orechové koláčiky sú ako stvorené na nedeľné popoludnie s rodinou, ale aj na rýchle pohostenie nečakaných návštev. A čo je najlepšie, zvládnete ich upiecť raz-dva!

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 250 ml vlažného mlieka
  • 1 kocka droždia
  • 50 g cukru
  • 1 vajce
  • 60 g mäkkého masla
  • 500 g múky

Náplň:

  • 150 g mletých lieskových orechov
  • 3 lyžice cukru
  • 4 lyžice hnedého cukru
  • 50 g rozpusteného masla
  • 50 ml mlieka

Na potretie:

  • 1 žĺtok

Na omáčku:

  • 150 g práškového cukru
  • 3-4 lyžice mlieka

Postup prípravy:

Postup prípravy

1. Príprava cesta

Do misky nalejte 250 ml vlažného mlieka, pridajte 50 g cukru, kocku droždia a vajce. Dôkladne premiešajte. Postupne pridajte 500 g múky a 60 g mäkkého masla. Vypracujte hladké cesto a nechajte ho kysnúť na teplom mieste prikryté utierkou.

2. Príprava náplne a tvarovanie

Zmiešajte 150 g mletých lieskových orechov, 3 lyžice cukru, 4 lyžice hnedého cukru, 50 g rozpusteného masla a 50 ml mlieka. Vykysnuté cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske na veľkosť približne 50×40 cm. Rovnomerne rozotrite orechovú zmes po ceste. Zabaľte cesto do rolky a nakrájajte na 4 cm hrubé kúsky. Každý kúsok stlačte vareškou v strede, aby ste dosiahli požadovaný tvar.

3. Pečenie a poleva

Umiestnite nakrájané kúsky na plech vystlaný papierom na pečenie a potrite žĺtkom. Pečte pri teplote 160 °C približne 15 minút. Medzitým zmiešajte 150 g práškového cukru s 3-4 lyžicami mlieka a hotové koláčiky polejte touto polevou.

Dobrú chuť!

Tipy:

  1. Mlieko na cesto musí byť vlažné, nie horúce, aby ste nezabili kvasnice. Skúste ho prstom – malo by byť príjemne teplé.
  2. Ak nemáte lieskové orechy, môžete použiť aj iné, napríklad vlašské alebo mandle. Chuť bude trochu iná, ale stále výborná.
  3. Cesto nechajte kysnúť na teplom mieste bez prievanu. Môžete ho prikryť aj čistou utierkou, aby nevyschlo.
  4. Pred pečením potrite koláčiky žĺtkom, budú mať krásnu zlatistú farbu.
  5. Polevu si môžete pripraviť aj hustejšiu, ak chcete, aby koláčiky boli viac glazované.

Video recept:

Tak čo, milé moje, vyskúšate tento starodávny recept na orechové pečivo ako z pekárne? Verím, že vám bude chutiť rovnako ako mne. A nezabudnite, láska, ktorú vložíte do pečenia, je tá najdôležitejšia ingrediencia. Prajem vám dobrú chuť a veľa radosti pri pečení!

Súvisiace články:

Rolované koláčiky s tvarohom a džemom: Koláčiky z kysnutého cesta, ktoré vás potešia

Kysnuté buchty ako od babičky: Sladučké buchty s čučoriedkami a krémovým syrom!

Dokonalé pizzovníky z kysnutého cesta: Tak chutné, že na stole nezostane nič!

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála P-S BACKPARADIES

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty