Vyskúšajte tento jednoduchý recept na pečené zemiakové harmoniky s cesnakom a maslom, ktorý z obyčajných zemiakov vykúzli lahodnú prílohu. Stačí pár ingrediencií a trochu trpezlivosti a na stole vám pristane voňavá pochúťka, ktorá poteší celú rodinu.
Zemiaky upečené dozlatista s cesnakovým maslom sú klasikou, ktorá nikdy nesklame. Vďaka tomuto receptu ich hravo pripravíte aj vy. Nechajte sa zlákať ich neodolateľnou vôňou a chuťou!
Ingrediencie:
- 4 zemiaky (priemer)
- 3-4 strúčiky cesnaku
- 50 g masla (roztopené)
- Oregano
- 1-2 lyžice olivového oleja
- Soľ
Postup prípravy:
- Zemiaky dôkladne umyte a urobte do nich zárezy, ale dávajte pozor, aby ste ich neprerezali úplne.
- Do zárezov vložte nakrájaný cesnak.
- Každý zemiak zabaľte do alobalu a poukladajte na pekáč.
- V miske zmiešajte roztopené maslo, oregano, olivový olej a soľ.
- Touto zmesou polejte zemiaky.
- Zemiaky vložte do rúry a pečte pri teplote 190-200 °C približne 50-60 minút.
- Každých 15 minút zemiaky vyberte a potrite pripravenou zmesou.
Dobrú chuť!
Tipy:
- Pre intenzívnejšiu chuť cesnaku použite viac strúčikov alebo ho pretlačte.
- Ak nemáte čerstvý cesnak, môžete použiť aj sušený.
- Zemiaky môžete pred pečením posypať aj inými bylinkami, napríklad rozmarínom alebo tymianom.
- Ak chcete zemiaky ešte viac ochutiť, pridajte do maslovej zmesi aj strúhaný parmezán.
- Podávajte horúce, ideálne ako prílohu k mäsu alebo zelenine.
Video recept:
Veríme, že vám tento recept na pečené zemiakové harmoniky s cesnakom a maslom zachutí a stane sa obľúbenou súčasťou vášho jedálnička. Nebojte sa experimentovať s bylinkami a koreninami a vytvorte si vlastnú variáciu tejto klasiky. Prajeme vám dobrú chuť!
Súvisiace články:
Plnené pečené zemiaky so šunkou a syrom – jednoduchý recept, ktorý vás ohromí
Zemiaky podľa vojvodkyne – rýchla a jednoduchá príloha zo zemiakov vhodná aj na slávnostný stôl
Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála KAZAN