Parížske žemle: V obchode už žemle nekupujem, tieto chutia zďaleka lepšie!

Parížske žemle
Parížske žemle

Obsah receptu

Odkedy sme objavili tento jedinečný recept na chutné parížske žemle, stalo sa pečenie týchto žemlí neodmysliteľnou súčasťou našej domácnosti.

Na úžasne chutné Parížske žemle budeme potrebovať:

  • 500 g hladkej múky
  • 5 g krištálového cukru
  • 10 g sušených kvasníc
  • 10 g morskej soli
  • 1 Polievková lyžica margarínu
  • 350 ml čistej vody

Postup prípravy:

Začneme tak, že do hlbokej misky pridáme múku, cukor, kvasnice a morskú soľ. Všetko zmiešame vlastnými rukami, aby nám vznikla homogénnu zmes.

V nasledujúcom kroku pridáme margarín. Počas miešania pridáme vodu – ideálne chladnú alebo ľadovú.

Cesto potom vymiesime do hladka a necháme ho odpočívať na 5 minút. Potom ho znovu premiesime a necháme ďalších 5 minút odpočívať.

Cesto potom prenesieme na stôl pokrytý múkou. Rozkrájame ho na kúsky, každý približne 80 g.

Cesto vyvaľkáme do tvaru malého člna (viac vo videu). Potom ho zrolujeme.

Rolky uložíme do vymasteného pekáča. Do stredu každej žemle urobíme malý zárez.

Prvých 10 minút pečieme pri teplote 270°C. Potom znížime teplotu na 180°C a necháme piecť, kým nebudú žemle zlatohnedé.

Video recept:

Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️

Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na Domáce pizza rožky: Mäkučké sú aj na druhý deň!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Armando Felipe Receitas

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty