Osviežujúci citrónový oblak s pusinkami: Recept na dokonalý letný dezert

Citrónový oblak s pusinkami
Citrónový oblak s pusinkami

Obsah receptu

Hľadáte dokonalý dezert pre horúce letné dni? Vyskúšajte tento osviežujúci citrónový oblak s jemnou penou a chrumkavými talianskymi pusinkami. Recept je jednoduchý a výsledok zaručene ohromí.

Tento ľahký a nadýchaný dezert vás prenesie do oblakov citrónovej chuti. Kombinácia piškótového korpusu, citrónovej peny a talianskych pusiniek je jednoducho neodolateľná.

Citrónový oblak s pusinkami

Ingrediencie:

Ingrediencie na formu s priemerom 18 až 20 cm:

Na cesto:

  • 1 vajce
  • 50 g cukru
  • 50 g polohrubej múky
  • 40 ml oleja
  • 3 g prášku do pečiva
  • Kôra z citróna

Na citrónovú penu:

  • 2 vajcia
  • Šťava z 2 citrónov
  • 50 g cukru
  • Kôra z citróna
  • 20 g masla
  • 1 plát želatíny (3g)
  • 200 ml nesladenej šľahačky

Pre talianske pusinky:

  • 150 g cukru
  • 50 g vody
  • 2 bielka
  • 1 štipka soli

Postup prípravy:

  1. Cesto: Vajce, cukor a citrónovú kôru zmiešame, pridáme múku s práškom do pečiva a vymiešame.
  2. Pečenie: Cesto dáme do tortovej formy a rovnomerne rozotrieme. Pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia po dobu 9 minút. Necháme vychladnúť.
  3. Citrónová pena: Plátok želatíny namočíme do studenej vody. Cukor, vajcia, nastrúhanú kôru z citróna a šťavu z citrónov dobre vyšľaháme. Na miernom ohni miešame, až kým zmes nezhustne. Pridáme maslo a dobre odkvapkanú želatínu, prikryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť.
  4. Vyšľaháme smotanu a pridáme do nej vychladnutú citrónovú zmes, premiešame.
  5. Plnenie: Piškótový korpus namočíme mliekom alebo sirupom. Formu položíme na piškótu a vylejeme do nej penu, zarovnáme. Odložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny.
  6. Pusinky: Do panvice dáme cukor a vodu a privedieme do varu. Bielka vyšľaháme so štipkou soli. Za stáleho šľahania pridávame sirup a pokračujeme v šľahaní. Sneh dáme do potravinárskeho vrecka a ozdobíme vrch dezertu, tvoríme pusinky.

Tento recept je skvelým spôsobom, ako si vychutnať osviežujúcu citrónovú chuť.

Tipy:

  • Pre ešte intenzívnejšiu citrónovú chuť môžete pridať viac citrónovej kôry alebo pár kvapiek citrónového extraktu.
  • Ak nemáte formu s priemerom 18-20 cm, môžete použiť aj menšiu alebo väčšiu formu, len upravte čas pečenia.
  • Pre krajší vzhľad môžete pusinky ozdobiť nastrúhanou citrónovou kôrou alebo lístkami mäty.

Citrónový oblak s pusinkamiVideo recept:

Tento citrónový oblak je ideálnym dezertom pre každú príležitosť. Je ľahký, osviežujúci a zároveň dostatočne sladký. Určite si ho zamilujete vy aj vaši hostia.

Súvisiace články:

Lahodný koláč s šľahačkovo-citrónovým krémom: Neuveriteľne chutný!

Citrónové tyčinky: Najchutnejšie sušienky za 10 minút!

Osviežujúci krémový citrónový dezert s jahodami: Najlepšie osvieženie pre horúce dni!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Лаки рецепти …

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty