Oslávte príchod nového roku s nádychom elegancie a lahodnej chuti. Objavte jednoduchý recept na Novoročné medailóniky z bravčovej panenky, obalené v krémovej omáčke, ktoré prinesú na váš stôl kulinársku radosť. Tento rýchly a pôsobivý recept je ideálny na oslavu nových začiatkov, pričom vás nezamorí dlhým pobytom v kuchyni.
Ak hľadáte perfektný novoročný pokrm, ktorý zaujme každého milovníka kvalitného mäsa, naše medailóniky z bravčovej panenky vás nezaklamú. Ponorte sa do jemnej textúry bravčovej panenky doplnenej bohatou, krémovou omáčkou, ktorá dokonale podčiarkne slávnostnú atmosféru Nového roka.
Novoročné medailóniky z bravčovej panenky
Ingrediencie:
- 600 g bravčovej panenky
- Soľ a čierne mleté korenie podľa chuti
- Olivový olej
- Rastlinný olej
- 100 g cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 50 g masla
- 3 lístky šalvie
- 40 g hladkej múky
- 100 ml bieleho vína
- 400 ml hovädzieho vývaru
- 120 g mäkkého syra
Postup prípravy:
- Očistite bravčovú panenku od blaniek a nakrájajte ju na rovnomerné kúsky asi na šírku noža.
- Mäso osolte, okoreňte a potrite olivovým olejom. Nechajte odstáť 10 minút.
- Na panvici s rastlinným olejom rýchlo opečte mäso z oboch strán a odložte ho bokom.
- Na tej istej panvici rozpustite maslo a orestujte na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.
- Pridajte šalviu a múku, a miešajte.
- Zalejte bielym vínom, osolte, okoreňte a pridajte vývar.
- Povarte 3 minúty, pridajte mäkký syr a nechajte ho rozpustiť.
- Omáčku prepasírujte cez sitko a zalejte ňou mäso a nechajte prevrieť.
- Dobrú chuť!
Video recept:
Neexistuje lepší spôsob, ako privítať Nový rok, než s tanierom plným chutí a elegancie. Naše Novoročné medailóniky z bravčovej panenky v krémovej omáčke sú práve to pravé pre milovníkov jednoduchých, no výnimočných pokrmov. S týmto receptom si získate srdcia vašich hostí a zanecháte v nich nezabudnuteľné gurmánske zážitky. Nezabudnite tento recept zdieľať s priateľmi a rodinou, a prajeme vám šťastný a chutný Nový rok!
Súvisiace články
Dusené hovädzie mäso na burgundský spôsob v lahodnej omáčke s hubami
Mäsové guľky v rajčinovej omáčke podľa mojej babičky: Podľa tohoto receptu ich varím už 40 rokov!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála SOS kuchyňa