Neuveriteľne šťavnaté kuracie rezne sú pokladom tradičnej kuchyne, ktorý si zamiluje celá rodina. Tento jedinečný recept ponúka kombináciu lahodnej chuti a jemnosti mäsa, ktorú dosiahnete vďaka jednej špeciálnej ingrediencii. Pripravte si doma pokrm, ktorý pripomenie vôňu a pohostinnosť babičkinej kuchyne.
Ak túžite po jedle, ktoré spojí jednoduchosť prípravy s neodolateľnou chuťou, neuveriteľne šťavnaté kuracie rezne sú tou správnou voľbou. Tento recept, obohatený o tajnú prísadu, zaručí, že mäso zostane mimoriadne mäkké a šťavnaté. Vďaka overeným postupom a láske k vareniu si vytvoríte pokrm, ktorý poteší nielen vaše chuťové poháriky, ale aj srdce. Nechajte sa inšpirovať tradičnými postupmi a vráťte sa do čias, keď varenie bolo umením a jedlo spájalo rodiny pri spoločnom stole.
Ingrediencie:
- 600 g kuracích pŕs
- 1 vajce
- 50 g kyslej smotany alebo gréckeho jogurtu
- Soľ podľa chuti
- Mleté čierne korenie podľa chuti
- 30 g hladkej múky
- Olej na vyprážanie
- Voliteľné: Bylinky a koreniny podľa chuti
Postup prípravy:
- Príprava mäsa: Kuracie prsia nakrájajte na menšie kúsky a vložte do misy. Pridajte vajce, kyslú smotanu alebo grécky jogurt, soľ a korenie. Dôkladne premiešajte lyžicou, prikryte fóliou a nechajte odstáť 15 minút.
- Pridanie múky: Po odstatí do misy nasypte múku a opäť dôkladne premiešajte, aby sa všetky kúsky mäsa rovnomerne obalili.
- Vyprážanie: Na panvici rozpáľte olej a vložte doň pripravené kuracie kúsky. Smažte ich z oboch strán do zlatista.
- Servírovanie: Hotové kuracie rezne nechajte chvíľu vychladnúť a podávajte.
Tipy:
- Výber mäsa: Použite čerstvé kuracie prsia najvyššej kvality pre dosiahnutie najlepšej chuti a textúry.
- Marinovanie: Nechajte mäso odležať v marináde aspoň 30 minút, aby absorbovalo všetky chute a zostalo šťavnaté.
- Špeciálna ingrediencia: Pridajte do marinády jogurt alebo kyslú smotanu, ktoré mäso zjemnia a dodajú mu vláčnosť.
- Správne vyprážanie: Smažte rezne na strednom ohni, aby sa prepiekli rovnomerne a na povrchu získali zlatistú kôrku.
- Odstátie po smažení: Hotové rezne nechajte chvíľu odpočinúť na papierovej utierke, ktorá absorbuje prebytočný olej.
Video recept:
Neuveriteľne šťavnaté kuracie rezne sú dôkazom, že aj s jednoduchými surovinami možno vytvoriť výnimočný kulinársky zážitok. Tento recept prenesie do vašej kuchyne kúsok tradície a pohostinnosti našich babičiek. Vyskúšajte ho a potešte svojich blízkych jedlom, ktoré je nielen chutné, ale aj pripravené s láskou a starostlivosťou. Nech sa neuveriteľne šťavnaté kuracie rezne stanú stálicou vo vašom rodinnom menu.
Súvisiace články:
Šťavnaté kuracie rezne s horčicovo-smotanovou omáčkou: Neskutočne chutné a prudko návykové!
Rýchle a jednoduché kuracie prsia s cesnakom a kyslou smotanou – u nás doma už iné nerobím
Kuracie rezne z rúry: Šťavnatý a jemný sviatočný obed, ktorý prekvapí každého
Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála KAZAN