Search

Neuveriteľne šťavnaté kuracie rezne: Jemné a chutné vďaka jednej špeciálnej ingrediencii

Neuveriteľne šťavnaté kuracie rezne
Neuveriteľne šťavnaté kuracie rezne

Obsah receptu

Neuveriteľne šťavnaté kuracie rezne sú pokladom tradičnej kuchyne, ktorý si zamiluje celá rodina. Tento jedinečný recept ponúka kombináciu lahodnej chuti a jemnosti mäsa, ktorú dosiahnete vďaka jednej špeciálnej ingrediencii. Pripravte si doma pokrm, ktorý pripomenie vôňu a pohostinnosť babičkinej kuchyne.

Ak túžite po jedle, ktoré spojí jednoduchosť prípravy s neodolateľnou chuťou, neuveriteľne šťavnaté kuracie rezne sú tou správnou voľbou. Tento recept, obohatený o tajnú prísadu, zaručí, že mäso zostane mimoriadne mäkké a šťavnaté. Vďaka overeným postupom a láske k vareniu si vytvoríte pokrm, ktorý poteší nielen vaše chuťové poháriky, ale aj srdce. Nechajte sa inšpirovať tradičnými postupmi a vráťte sa do čias, keď varenie bolo umením a jedlo spájalo rodiny pri spoločnom stole.

Ingrediencie:

  • 600 g kuracích pŕs
  • 1 vajce
  • 50 g kyslej smotany alebo gréckeho jogurtu
  • Soľ podľa chuti
  • Mleté čierne korenie podľa chuti
  • 30 g hladkej múky
  • Olej na vyprážanie
  • Voliteľné: Bylinky a koreniny podľa chuti

Postup prípravy:

  1. Príprava mäsa: Kuracie prsia nakrájajte na menšie kúsky a vložte do misy. Pridajte vajce, kyslú smotanu alebo grécky jogurt, soľ a korenie. Dôkladne premiešajte lyžicou, prikryte fóliou a nechajte odstáť 15 minút.
  2. Pridanie múky: Po odstatí do misy nasypte múku a opäť dôkladne premiešajte, aby sa všetky kúsky mäsa rovnomerne obalili.
  3. Vyprážanie: Na panvici rozpáľte olej a vložte doň pripravené kuracie kúsky. Smažte ich z oboch strán do zlatista.
  4. Servírovanie: Hotové kuracie rezne nechajte chvíľu vychladnúť a podávajte.

Tipy:

  1. Výber mäsa: Použite čerstvé kuracie prsia najvyššej kvality pre dosiahnutie najlepšej chuti a textúry.
  2. Marinovanie: Nechajte mäso odležať v marináde aspoň 30 minút, aby absorbovalo všetky chute a zostalo šťavnaté.
  3. Špeciálna ingrediencia: Pridajte do marinády jogurt alebo kyslú smotanu, ktoré mäso zjemnia a dodajú mu vláčnosť.
  4. Správne vyprážanie: Smažte rezne na strednom ohni, aby sa prepiekli rovnomerne a na povrchu získali zlatistú kôrku.
  5. Odstátie po smažení: Hotové rezne nechajte chvíľu odpočinúť na papierovej utierke, ktorá absorbuje prebytočný olej.

Video recept:

Neuveriteľne šťavnaté kuracie rezne sú dôkazom, že aj s jednoduchými surovinami možno vytvoriť výnimočný kulinársky zážitok. Tento recept prenesie do vašej kuchyne kúsok tradície a pohostinnosti našich babičiek. Vyskúšajte ho a potešte svojich blízkych jedlom, ktoré je nielen chutné, ale aj pripravené s láskou a starostlivosťou. Nech sa neuveriteľne šťavnaté kuracie rezne stanú stálicou vo vašom rodinnom menu.

Súvisiace články:

Šťavnaté kuracie rezne s horčicovo-smotanovou omáčkou: Neskutočne chutné a prudko návykové!

Rýchle a jednoduché kuracie prsia s cesnakom a kyslou smotanou – u nás doma už iné nerobím

Kuracie rezne z rúry: Šťavnatý a jemný sviatočný obed, ktorý prekvapí každého

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála KAZAN

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty