Nepečený Lotus cheesecake z tvarohu: Je rýchly, jednoduchý a neskutočne lahodný!

Lotus cheesecake z tvarohu
Lotus cheesecake z tvarohu

Obsah receptu

Ak hľadáte neskutočne lahodný dezert, ktorý zvládnete pripraviť bez pečenia, tento Lotus cheesecake z tvarohu je presne to, čo potrebujete. Jeho krémová textúra a bohatá chuť si rýchlo získajú vaše chuťové poháriky, a pritom jeho príprava je tak jednoduchá, že si ho budete chcieť pripraviť znova a znova.

Ponorte sa do lahodnej chuti tohto nepečeného Lotus cheesecakeu z tvarohu, ktorý je dokonalou kombináciou jednoduchosti a neodolateľnej chuti. Tento dezert je ideálny pre všetkých milovníkov cheesecakeov, ktorí hľadajú rýchly a jednoduchý recept na sladkú pochúťku.

Lotus cheesecake z tvarohu

Ingrediencie:

Základ:

  • 250g Lotus sušienok
  • 6 PL (90g) rozpusteného masla

Náplň:

  • 2½ šálky (565g) tvarohu alebo cream cheese
  • 200g Lotus karamelového krému
  • 1 šálka (240ml) studenej smotany
  • 2/3 šálky (85g) práškového cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 14g želatínového prášku + 70ml vody

Pre polevu:

  • 200g Lotus karamelového krému
  • 3-4 drvené sušienky Lotus

Postup prípravy:

  1. Pripravte základ: V mixéri alebo v sáčku rozdrvte sušienky. Pridajte rozpustené maslo a miešajte, kým sa všetko nespojí. Tlačte do dna formy na tortu o priemere 23 cm. Dajte chladiť do chladničky.
  2. Pripravte náplň: V malej mise zmiešajte želatínový prášok s vodou a nechajte napučať 10 minút.
  3. V veľkej mise vyšľahajte tvaroh, vanilkový extrakt a karamelový krém do hladka. V inej miske vyšľahajte smotanu s práškovým cukrom. Postupne vmiešajte šľahačku do zmesi s tvarohom.
  4. Rozpustite želatínu v mikrovlnke na 15 sekúnd. Postupne pridajte niekoľko lyžíc náplne do rozpustenej želatíny a miešajte. Potom zmes vráťte späť do náplne a dobre premiešajte.
  5. Nalejte do formy a dajte mraziť na 30 minút.
  6. Medzitým pripravte polevu: Dajte karamelový krém do tepelne odolnej misy a rozpustite v mikrovlnke. Ešte stále tekutý krém nalejte na cheesecake.
  7. Cheesecake nechajte v chladničke aspoň 6 hodín, kým stuhne.
  8. Na ozdobu vyberte cheesecake z formy a posypte drvenými sušienkami po obvode.

Lotus cheesecake z tvarohu – Video recept:

Nepečený Lotus cheesecake z tvarohu je skvelým riešením pre každého, kto hľadá rýchly a zároveň lahodný dezert. Jeho jednoduchá príprava a neskutočná chuť ho robia ideálnym na akúkoľvek príležitosť, či už je to rodinné stretnutie, oslava alebo len tak na maškrtenie. Skúste tento recept a užite si každý kúsok tohto nebeského cheesecakeu.

Súvisiace články

Klasický nepečený cheesecake pre začiatočníkov: Jednoduchý a výborný!

Nepečený karamelový cheesecake z Lotus sušienok

Rýchly a lahodný tvarohový Cheesecake s bielou čokoládou


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála The Cooking Foodie

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty