Search

Nepečená Tiramisu roláda, ktorá spôsobila ošiaľ: Krémovejšiu a lepšiu ste ešte nejedli!

nepečená tiramisu roláda
nepečená tiramisu roláda

Obsah receptu

Publikované: 29. júna 2025, 06:05

Pripravte sa na dezert, ktorý búra internet a stáva sa absolútnym hitom na každej oslave! Ak milujete chuť klasického Tiramisu, no nemáte čas ani chuť na zložité postupy, táto nepečená roláda je pre vás ako stvorená. Je to tá najlepšia verzia vášho obľúbeného dezertu – v silnej káve namočené piškóty sú mäkké ako obláčik a v sebe ukrývajú ten najzamatovejší a najjemnejší krém z mascarpone a šľahačky, aký si viete predstaviť. Každé sústo je čistá rozkoš, ktorá sa vám rozplýva na jazyku. Garantujeme vám, že krémovejšiu a lepšiu roládu ste ešte nejedli!

Zabudnite na pečenie, surové vajcia a zložité techniky. Tento recept je geniálny vo svojej jednoduchosti. Celé kúzlo spočíva v správnom postupe pri príprave krému a v jednoduchej technike rolovania, ktorú s naším návodom hravo zvládne aj úplný začiatočník. Poďte si s nami pripraviť dezert, po ktorom sa u vás doma zbláznia všetci!

Základné informácie

  • Čas prípravy: cca 20 minút
  • Čas tuhnutia v chladničke: minimálne 4 hodiny
  • Počet porcií/kusov: 1 roláda (cca 10-12 rezov)
  • Náročnosť: Jednoduchá

Potrebujeme

Na kávový základ:

  • cca 30 ks dlhých cukrárskych piškót
  • 2-3 PL instantnej kávy
  • 300 ml horúcej vody

Krém:

  • 400 g smotany na šľahanie (dobre vychladenej, min. 33%)
  • 250 g mascarpone (izbovej teploty)
  • 80 g práškového cukru (preosiateho)

Na dokončenie:

  • 2-3 PL kvalitného kakaa na posypanie

Postup prípravy

Príprava krému a kávy:

  1. Najprv si pripravíme krém. V jednej mise vyšľaháme dobre vychladenú smotanu na šľahanie s preosiatym práškovým cukrom do tuhej šľahačky.
  2. V druhej, väčšej mise krátko prešľaháme mascarpone izbovej teploty, len aby zmäklo a bolo krémové.
  3. Tuhú šľahačku po častiach zľahka stierkou vmiešame do mascarpone, kým nevznikne jednotný, hladký a nadýchaný krém. Nešľaháme zbytočne dlho, aby sa krém nezrazil.
  4. Pripravíme si kávu: Instantnú kávu zalejeme horúcou vodou, dobre premiešame a necháme úplne vychladnúť.

Tvarovanie rolády:

  1. Na pracovnú dosku si rozprestrieme väčší kus potravinovej fólie alebo papiera na pečenie.
  2. Každú piškótu bleskovo (len na sekundu z každej strany) namočíme do vychladnutej kávy a ukladáme ju tesne vedľa seba na fóliu do tvaru obdĺžnika. Odporúčame vytvoriť 3 rady po 10 piškót.
  3. Na takto pripravený piškótový plát rovnomerne natrieme približne polovicu až dve tretiny krému. Necháme si voľné okraje (cca 2 cm), aby krém pri rolovaní nevytekal.
  4. Natretý krém husto posypeme cez sitko kvalitným kakaom.
  5. Teraz prichádza kľúčový krok: Pomocou potravinovej fólie alebo papiera na pečenie začneme roládu od dlhšej strany opatrne a pevne rolovať. Fóliu postupne odlepujeme, ako rolujeme.

Chladenie a dokončenie:

  1. Hotovú roládu pevne zabalíme do tej istej fólie a vložíme ju stuhnúť do chladničky aspoň na 4 hodiny, ideálne však cez noc.
  2. Stuhnutú roládu opatrne odbalíme z fólie a preložíme na servírovací podnos.
  3. Zvyšným krémom potrieme celú roládu, alebo pomocou cukrárskeho vrecka vytvoríme na povrchu ozdobné vlnky.
  4. Pred podávaním roládu ešte raz husto posypeme kakaom.
  5. Krájame ostrým nožom na rezy a servírujeme dobre vychladené.

Videorecept

Tipy

  1. Ak chcete chuť Tiramisu ešte viac prehĺbiť, pridajte do vychladnutej kávy na namáčanie aj 2 lyžice mandľového likéru Amaretto alebo rumu.
  2. Pre naozaj tuhý krém, ktorý perfektne drží tvar, môžete do smotany pri šľahaní pridať jeden stužovač šľahačky. Je to istota, najmä v horúcich letných dňoch.
  3. Pred zrolovaním môžete na vrstvu kakaa na kréme nastrúhať aj trochu kvalitnej horkej čokolády. Po zakrojení vás bude čakať ďalšie chrumkavé prekvapenie.
  4. Roláda je najlepšia na druhý a tretí deň, keď piškóty dokonale nasiaknu a zmäknú. V chladničke ju skladujte zabalenú vo fólii, aby neobschla a nenasiakla iné pachy.

Dúfam, že sa do tejto jednoduchej a efektnej rolády zamilujete. Je to dezert, ktorý vyzerá zložito a luxusne, no jeho príprava je pritom taká zábavná a rýchla. Prajem vám sladké maškrtenie!

Recept je inšpirovaný verziou od Leckeres und einfaches Essen, no mierne sme ho upravili, aby bol prehľadnejší a jednoduchší na prípravu.

OHODNOŤTE RECEPT

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty