Čokoláda je vždy synonymom pre lahodný zážitok. Predstavujeme vám dezert, ktorý kombinuje bohatú chuť čokolády s jemnosťou piškóty. Tento dezert, známy ako “KRÉMEŠ INSTANBUL”, je tak neuveriteľne lahodný, že sa stane vaším obľúbeným receptom na každú príležitosť.
Recept na čokoládový dezert „KRÉMEŠ INSTANBUL“
Ingrediencie:
- Hladká múka: 240 g
- Vajcia: 4 ks
- Rastlinný olej: 90 ml
- Kryštálový cukor: 80 g
- Kakao: 50 g
- Vanilkový cukor: 5 g
- Prášok do pečiva: 10 g
- Prášková šľahačka: 225 g
- Studené mlieko: 270 ml
- Čokoláda: 70 g
- Mascarpone: 60 g
- Šľahačková smotana (na polevu): 200 g
- Čokoláda (na polevu): 160 g
Postup prípravy:
- Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej a mlieko.
- Postupne pridávame preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom, vanilkovým cukrom a kakaom.
- Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 20 minút.
- Medzitým pripravíme polevu vo vodnom kúpeli, kde zmiešame šľahačkovú smotanu s čokoládou.
- V ďalšej miske zmiešame práškovú šľahačku s mliekom a šľaháme 8 minút.
- Polovicu šľahačky odoberieme a primiešame do nej mascarpone.
- Do druhej polovice šľahačky primiešame čokoládu.
- Upečenú piškótu pokvapkáme mliekom, potrieme šľahačkovým krémom s mascarpone, následne čokoládovým krémom a na záver polejeme čokoládovou polevou.
- Dezert necháme v chladničke stuhnúť a pred podávaním môžeme ozdobiť nasekanými orieškami alebo pistáciami.
KRÉMEŠ INSTANBUL – Video recept:
Tento čokoládový dezert “KRÉMEŠ INSTANBUL” je skutočným gurmánskym zážitkom. S jeho bohatou čokoládovou chut’ou a jemnou textúrou piškóty je ideálny na akúkoľvek príležitosť.
Vyskúšajte aj náš ďalší recept na Dokonalý Albánsky krémeš bez pečenia: Nemá chybu!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála PRATİK YEMEK TARİFLERİ