Neodolateľná tekvicová roláda s krémovou plnkou: Sladký hit jesene!

Tekvicová roláda
Tekvicová roláda

Obsah receptu

Tekvicová roláda je dokonalým jesenným dezertom, ktorý si zamilujete na prvé sústo. So svojou jemnou, sladko korenistou chuťou a lahodnou krémovou plnkou sa stane neoddeliteľnou súčasťou vašich jesenných stolov.

Ak hľadáte tekvicovú roládu, ktorá je nielen chutná, ale aj rýchla na prípravu, tento recept je pre vás. Tekvicové korenie v spojení s krémovou plnkou vytvára dokonalý kontrast, ktorý poteší každého. Prečo si neužiť tento sladký hit jesene a pripraviť si dezert, ktorý vás zahreje aj v chladných dňoch?

Tekvicová roláda

Ingrediencie:

  • ¼ šálky práškového cukru
  • ¾ šálky hladkej múky
  • ½ lyžičky prášku do pečiva
  • ½ lyžičky sódy bikarbóny
  • 1 lyžička mletej škorice
  • ½ lyžičky mletého nového korenia
  • ¼ lyžičky mletého zázvoru
  • ¼ lyžičky muškátového orieška
  • ¼ lyžičky soli
  • 3 veľké vajcia
  • 1 šálka kryštálového cukru
  • ⅔ šálky tekvicového pyré
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu

Náplň:

  • 1 balenie mascarpone
  • 1 šálka preosiateho práškového cukru
  • 6 lyžíc masla
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Postup prípravy:

  1. Predhrejte rúru na 190 °C a pripravte plech (25 × 38 cm) vystlaný papierom na pečenie. Nezabudnite nechať okraje papiera trochu vyčnievať, aby ste po upečení mohli koláč ľahšie vybrať z plechu.
  2. V stredne veľkej miske preosejte múku, soľ, korenie, prášok do pečiva a sódu bikarbónu. Premiešajte a odložte.
  3. Vo veľkej miske zmiešajte vajcia, vanilkový extrakt a kryštálový cukor. Mixujte, kým zmes nezosvetlí a nezíska hladkú konzistenciu.
  4. Pridajte tekvicové pyré do vaječnej zmesi a dôkladne rozmixujte, až kým nebude zmes hladká.
  5. Postupne pridávajte suchú zmes do mokrej zmesi a jemne premiešajte, kým sa ingrediencie nespoja.
  6. Cesto rovnomerne rozotrite na pripravený plech pomocou špachtle. Cesto bude redšie, čo je v poriadku. Pečte 13-15 minút, alebo kým sa koláč po jemnom stlačení nevráti späť.
  7. Po upečení koláč vyberte z formy a položte ho na mriežku, aby úplne vychladol.
  8. Pripravte plnku:
    • V miske vyšľahajte mascarpone s maslom, kým nebudú nadýchané a hladké. Potom pridajte vanilkový extrakt a práškový cukor a šľahajte, kým sa plnka nezosvetlí.
  9. Rozvaľkajte vychladnutý koláč, potrite ho pripravenou plnkou, pričom nechajte asi pol centimetra voľného okraja na dvoch dlhých stranách a na jednej krátkej strane.
  10. Zrolujte koláč a zabaľte ho do potravinovej fólie. Uložte ho do chladničky aspoň na hodinu, aby plnka stuhla.
  11. Pred podávaním môžete roládu posypať práškovým cukrom a nakrájať ju ostrým zúbkovaným nožom.

Tipy:

  • Pred pečením nezabudnite na cesto použiť papier na pečenie, aby sa ľahko odlepilo.
  • Plnku pripravte z kvalitného mascarpone alebo krémového syra pre bohatšiu chuť.
  • Cesto nechajte poriadne vychladnúť, kým ho naplníte krémom, aby sa roláda nerozpadla.

Tekvicová roláda- Video recept:

Tekvicová roláda s krémovou plnkou je skutočným jesenným hitom, ktorý si zamiluje celá rodina. Tento recept je nielen jednoduchý, ale aj výnimočne chutný, a preto by mal byť neodmysliteľnou súčasťou vášho jesenného pečenia. Neváhajte a vyskúšajte ho ešte dnes – vaši blízki vám poďakujú!

Súvisiace články:

Krémová tekvicová polievka: Jednoduchý trik na prípravu tej najlepšej tekvicovej polievky

4 rôzne ochutené sušienky z jedného cesta: Jednoduché maslové koláčiky

Chutná Oreo roláda bez pečenia: Jednoduchý recept len z dvoch ingrediencií!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála PreppyKitchen

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty