Nedeľné bravčové pečené mäso s kapustou: Aj moja svokra bola ohromená, keď ho vyskúšala!

Nedeľné bravčové pečené mäso s kapustou
Nedeľné bravčové pečené mäso s kapustou

Obsah receptu

Nedeľný obed si zaslúži niečo výnimočné! Vyskúšajte toto šťavnaté nedeľné bravčové pečené mäso s kapustou, ktoré zaručene očarí celú rodinu. Recept je jednoduchý, no výsledok je famózny.

Hľadáte recept na nedeľný obed, ktorý je chutný a zároveň nenáročný na prípravu? Toto bravčové pečené mäso s kapustou je ideálnou voľbou!

Nedeľné bravčové pečené mäso s kapustou

Ingrediencie:

Na mäso:

  • 8 porcií bravčového mäsa (preferované sú krkovička, plece, stehno alebo karé)
  • Soľ podľa chuti
  • Mleté čierne korenie podľa chuti
  • Mletá paprika podľa chuti
  • 1 hlávka kapusty (ideálne mladá)

Pre omáčku:

  • 1 stredne veľká cibuľa
  • Rastlinný olej podľa potreby
  • 8 šampiňónov
  • Soľ podľa chuti
  • Mleté čierne korenie podľa chuti
  • Mletá červená paprika podľa chuti
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 100 g syra podľa vlastného výberu

Pre zemiaky:

  • 3 stredne veľké zemiaky
  • Kôpor podľa chuti
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1/3 čajovej lyžičky nakladanej papriky
  • Soľ podľa chuti
  • Mletá paprika podľa chuti
  • 50 ml rastlinného oleja

Príprava:

Začnite tým, že si pripravíte mäso. Krkovičku nakrájajte na 8 plátkov a naukladajte ich na tvrdú podložku. Prekryte ich fóliou a vyklepajte tĺčikom. Potom mäso posypte soľou, čiernym korením a mletou paprikou a rukou votrite korenie do mäsa.

Kapustu rozdelte na polovicu a nasekajte na hrubé plátky. Posolte a okoreňte ju podľa chuti. Steaky a kapustu striedavo ukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte 40 minút pri teplote 200°C.

Počas pečenia mäsa pripravte omáčku. Nakrájanú cibuľu opražte na rastlinnom oleji 2 minúty. Pridajte nakrájané šampiňóny, premiešajte a pridajte soľ, mletú papriku a čierne korenie. Smažte a miešajte po dobu 3-5 minút. Potom prilejte šľahačkovú smotanu, zamiešajte a pridajte najemno nastrúhaný syr. Za miešania privarte.

Pečené mäso a kapustu zalejte šampiňónovou omáčkou a posypte syrom. Pečte ďalších 10 minút pri 200°C.

Zatiaľ čo mäso dokončuje pečenie, pripravte zemiaky. Do hrnca vložte nakrájané neošúpané zemiaky a zalejte ich vodou. Varíte 10 minút. Do misy pridajte nakrájaný kôpor, pretlačený cesnak, papriku, soľ, mletú papriku a olej a dôkladne premiešajte. Zo zemiakov precedíte vodu, pridajte omáčku a premiešajte. Zapekaciu misu vymastite olejom, vložte zemiaky a pečte pri teplote 200°C 15 minút.

A to je všetko! Servírujte lahodné mäso so zemiakmi a pripravte sa na chutný zážitok. Dobrú chuť!

Majte na pamäti, že aj keď tento recept je pomerne jednoduchý, stále si vyžaduje trochu trpezlivosti a starostlivosti pri príprave. Ale výsledok stojí za to!

Nedeľné bravčové pečené mäso s kapustouVideo recept:

Nezabudnite, že aj keď je tento recept jednoduchý, stále si vyžaduje trochu trpezlivosti a starostlivosti pri príprave. Ale verte mi, výsledok stojí za to! Dobrú chuť!

Súvisiace články

Dokonalé bravčové mäso zapekané so zemiakmi v rúre: Také chutné mäsko ste dávno nejedli!

Jemné bravčové mäso na cibuli a nakladaných uhorkách: Najlepší tip na rodinný obed!

Mäsové guličky v rajčinovej omáčke podľa mojej starkej: Podľa tohoto receptu ich varím už 40 rokov!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Lecker schnell

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty