Hubové rizoto je rýchla a chutná voľba na večeru. Tento jednoduchý recept zvládne každý a za 20 minút máte na stole lahodné jedlo plné chutí. Skúste ho a presvedčte sa sami!
Hľadáte rýchly a chutný recept na večeru? Hubové rizoto je ideálna voľba! Stačí pár ingrediencií, trochu času a máte hotový pokrm, ktorý si zamiluje celá rodina.
Najlepšie hubové rizoto
Ingrediencie:
- 300 g húb (šampiňóny)
- 6 kusov jarnej cibuľky alebo 100 g cibule
- 20 g petržlenovej vňate
- 10 g kôpru
- 80 g pancetty
- 2 polievkové lyžice oleja na vyprážanie
- 1 strúčik cesnaku
- 350 g ryže (arborio na rizoto)
- 250 ml bieleho vína
- 1 liter kuracieho vývaru
- Soľ a korenie podľa chuti
- 50 g strúhaného parmezánu
- 30 g masla
Postup prípravy:
- Príprava prísad:
- Nakrájajte huby, jarnú cibuľku (alebo cibuľu), pancettu, petržlenovú vňať a kôpor.
- Smaženie pancetty a húb:
- Na panvici rozohrejte 2 lyžice oleja. Pridajte pancettu a smažte ju 4-5 minút na strednom ohni.
- Pancettu vyberte a pridajte nakrájané huby a smažte 3-4 minúty.
- Cibuľa a cesnak:
- Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte 1-2 minúty.
- Pridajte pretlačený cesnak a smažte ďalšie 2-3 minúty.
- Pridanie ryže:
- Do panvice pridajte 350 g ryže a smažte 1-2 minúty, kým ryža neabsorbuje chute.
- Biele víno a vývar:
- Pridajte 250 ml bieleho vína a varte, kým sa neodparí.
- Postupne pridávajte kurací vývar (po 150-250 ml) a vždy varte, kým ryža nevsiakne tekutinu, opakujte proces, až kým ryža nie je mäkká.
- Dochutenie:
- Pridajte soľ, korenie, nasekaný petržlen a kôpor.
- Na záver pridajte 50 g strúhaného parmezánu a 30 g masla, premiešajte a nechajte 2-3 minúty odpočívať.
- Servírovanie:
- Podávajte s ďalšou petržlenovou vňaťou a kôprom na ozdobu. Môžete pridať trochu papriky a olivového oleja na dochutenie.
Dobrú chuť!
Tipy:
- Pre lepšiu chuť môžete pridať pár kvapiek citrónovej šťavy na záver.
- Ak chcete rizoto krémovejšie, pridajte trochu smotany.
- Použitie rôznych druhov húb, napríklad shiitake alebo lesných húb, dodá rizotu výraznejšiu chuť.
- Pri podávaní môžete rizoto ozdobiť strúhaným parmezánom a čerstvou petržlenovou vňaťou.
Najlepšie hubové rizoto – Video recept:
Najlepšie hubové rizoto je jednoduché, rýchle a plné chutí. Nezáleží na tom, či varíte pre seba alebo pre celú rodinu, tento recept určite uspokojí každého milovníka talianskej kuchyne. Prajeme dobrú chuť!
Súvisiace články:
Ako pripraviť dokonalé cuketové rizoto: Jednoduché, svieže a božsky chutné
Dalmatínske cuketové rizoto so zeleninou: Rýchle, chutné a delikátne
Krémová ryža s brokolicou: Jednoduchý a rýchly recept na lahodnú večeru
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála SOS kuchyňa