Najlepšie hubové rizoto: Večeru máte na stole za 20 minút! Skvelý recept, ktorý som našla na internete a nedám naň dopustiť

Najlepšie hubové rizoto
Najlepšie hubové rizoto

Obsah receptu

Hubové rizoto je rýchla a chutná voľba na večeru. Tento jednoduchý recept zvládne každý a za 20 minút máte na stole lahodné jedlo plné chutí. Skúste ho a presvedčte sa sami!

Hľadáte rýchly a chutný recept na večeru? Hubové rizoto je ideálna voľba! Stačí pár ingrediencií, trochu času a máte hotový pokrm, ktorý si zamiluje celá rodina.

Najlepšie hubové rizoto

Ingrediencie:

  • 300 g húb (šampiňóny)
  • 6 kusov jarnej cibuľky alebo 100 g cibule
  • 20 g petržlenovej vňate
  • 10 g kôpru
  • 80 g pancetty
  • 2 polievkové lyžice oleja na vyprážanie
  • 1 strúčik cesnaku
  • 350 g ryže (arborio na rizoto)
  • 250 ml bieleho vína
  • 1 liter kuracieho vývaru
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 50 g strúhaného parmezánu
  • 30 g masla

Postup prípravy:

  1. Príprava prísad:
    • Nakrájajte huby, jarnú cibuľku (alebo cibuľu), pancettu, petržlenovú vňať a kôpor.
  2. Smaženie pancetty a húb:
    • Na panvici rozohrejte 2 lyžice oleja. Pridajte pancettu a smažte ju 4-5 minút na strednom ohni.
    • Pancettu vyberte a pridajte nakrájané huby a smažte 3-4 minúty.
  3. Cibuľa a cesnak:
    • Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte 1-2 minúty.
    • Pridajte pretlačený cesnak a smažte ďalšie 2-3 minúty.
  4. Pridanie ryže:
    • Do panvice pridajte 350 g ryže a smažte 1-2 minúty, kým ryža neabsorbuje chute.
  5. Biele víno a vývar:
    • Pridajte 250 ml bieleho vína a varte, kým sa neodparí.
    • Postupne pridávajte kurací vývar (po 150-250 ml) a vždy varte, kým ryža nevsiakne tekutinu, opakujte proces, až kým ryža nie je mäkká.
  6. Dochutenie:
    • Pridajte soľ, korenie, nasekaný petržlen a kôpor.
    • Na záver pridajte 50 g strúhaného parmezánu a 30 g masla, premiešajte a nechajte 2-3 minúty odpočívať.
  7. Servírovanie:
    • Podávajte s ďalšou petržlenovou vňaťou a kôprom na ozdobu. Môžete pridať trochu papriky a olivového oleja na dochutenie.

Dobrú chuť!

Tipy:

  • Pre lepšiu chuť môžete pridať pár kvapiek citrónovej šťavy na záver.
  • Ak chcete rizoto krémovejšie, pridajte trochu smotany.
  • Použitie rôznych druhov húb, napríklad shiitake alebo lesných húb, dodá rizotu výraznejšiu chuť.
  • Pri podávaní môžete rizoto ozdobiť strúhaným parmezánom a čerstvou petržlenovou vňaťou.

Najlepšie hubové rizoto – Video recept:

Najlepšie hubové rizoto je jednoduché, rýchle a plné chutí. Nezáleží na tom, či varíte pre seba alebo pre celú rodinu, tento recept určite uspokojí každého milovníka talianskej kuchyne. Prajeme dobrú chuť!

Súvisiace články:

Ako pripraviť dokonalé cuketové rizoto: Jednoduché, svieže a božsky chutné

Dalmatínske cuketové rizoto so zeleninou: Rýchle, chutné a delikátne

Krémová ryža s brokolicou: Jednoduchý a rýchly recept na lahodnú večeru


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála SOS kuchyňa

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty