Najchutnejšie kuracie prsia kuracie prsia, ktoré sú tak obľúbené, že ich moja rodina chce jesť takmer každý deň. Na ich prípravu nepotrebujete byť ani skúsený kuchár.
Najchutnejšie kuracie prsia – Ingrediencie
- 3 kuracie prsia
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 šalotku
- 170 ml kuracieho vývaru alebo teplej vody
- 170 ml šľahačkovej smotany
- petržlenovú vňať
- šťavu z 1/2 citróna
- 2 PL masla
- 2 PL olivového oleja
- 1/2 ČL muškátového orieška
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup prípravy je nasledovný:
- Kuracie prsia položíme na tanier a nožom urobíme zárezy v tvare mriežky.
- Panvicu naolejujeme a roztopíme v nej maslo.
- Vložíme rezne a smažíme ich z oboch strán 4-5 minút do zlatista.
- Ošúpané strúčiky cesnaku roztlačíme nožíkom a nakrájame na malé kúsky.
- Kuracie prsia z oboch strán dochutíme soľou a čiernym korením.
- Mäso vyberieme z panvice, roztopíme v nej maslo, pridáme cesnak a restujeme 30 sekúnd.
- Potom pridáme na malé kocky nakrájanú šalotku a za miešania restujeme, kým nebude priehľadná.
- Pridáme kurací vývar a citrónovú šťavu.
- Pridáme aj nasekanú petržlenovú vňať, smotanu, muškátový oriešok a soľ.
- Omáčku premiešame a varíme 2-3 minúty.
- Kuracie prsia vrátime späť do panvice.
- Panvicu prekryjeme vekom a na miernom ohni dusíme 5-10 minút.
- Môžeme servírovať. Dobrú chuť!
Video recept
Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️
Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na
- Vianočný makovec: Makový koláč s orechami podľa receptu babky Stanky
- Vianočné hviezdičky “Poslovia nebies”: krehké a chutné pečivo, ktoré sa rozplýva na jazyku
- Neskutočne jemné a krehké Linecké pečivo: Babičkin osvedčený recept
- Tradičné pudingové sušienky s práškovým cukrom – Rýchle vianočné koláčiky
- Snehové pusinky s Toffifee – jemné vianočné koláčiky
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Essen Rezepte