Najchutnejšia sekaná, akú kedy pripravíte! Skúste tento recept – je to naozaj lahodné!

Najchutnejšia sekaná
Najchutnejšia sekaná

Obsah receptu

Najchutnejšia sekaná je ideálnym jedlom pre celú rodinu. Spojenie kvalitného mletého mäsa, voňavej zeleniny a neodolateľnej glazúry zaručí explóziu chutí. Podávajte s nadýchanou zemiakovou kašou a užite si skvelý obed.

Pripravte si najchutnejšiu sekanú, akú ste kedy jedli! Tento overený recept vás prevedie krok za krokom a odhalí tajomstvo dokonale šťavnatej a lahodnej sekané. S našimi tipmi to zvládne aj začiatočník.

Ingrediencie:

Ingrediencie na sekanú:

  • 1 kg mletého hovädzieho mäsa (85/15)
  • 2 veľké vajcia
  • 1 šálka panko strúhanky
  • 2 ČL soli
  • 1 ČL čierneho korenia
  • 1 ČL sladkej papriky
  • 2 strúčiky cesnaku, mleté
  • 1 cibuľa, strúhaná
  • Hrsť nasekaného petržlenu
  • 2-3 vetvičky čerstvého tymiánu alebo 1 ČL sušeného
  • 1 lyžica worcesterskej omáčky
  • 3 lyžice kečupu

Glazúra:

  • 1/2 šálky kečupu
  • 1 lyžica bieleho alebo jablčného octu
  • 1 lyžica hnedého cukru
  • 1/2 ČL cesnakového prášku
  • 1/2 ČL čierneho korenia

Ingrediencie na zemiakovú kašu:

  • 1 lb zemiakov
  • 1 polievková lyžica soli
  • 2 lyžice masla
  • 1/2 šálky mlieka

Postup prípravy:

  1. V miske zmiešajte mleté mäso, vajcia, strúhanku, soľ, korenie, sladkú papriku, cesnak, strúhanú cibuľu, petržlenovú vňať, tymian, worcesterskú omáčku a kečup. Dôkladne premiešajte rukami.
  2. Vymastite formu na chlieb (rozmery 25 cm x 15 cm x 8 cm) a preložte do nej mäsovú zmes, dobre ju utlačte.
  3. Pripravte glazúru zmiešaním kečupu, octu, hnedého cukru, cesnakového prášku a čierneho korenia. Polovicou glazúry potrite vrch mäsa.
  4. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C po dobu 1 hodiny.
  5. Vyberte sekanú z rúry, potrite zvyšnou glazúrou a pečte ďalších 20 minút.
  6. Medzitým si pripravte zemiakovú kašu. Zemiaky ošúpte, nakrájajte na kocky a varte v osolenej vode približne 18 minút, kým nie sú mäkké.
  7. Sceďte zemiaky, pridajte maslo a mlieko, a dobre roztlačte, kým nevznikne hladká kaša.
  8. Sekanú podávajte so zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!

Tipy:

  • Pre pikantnejšiu verziu najchutnejšej sekanej pridajte do mäsovej zmesi lyžičku horčice alebo nasekané chilli papričky.
  • Ak nemáte po ruke panko strúhanku, môžete použiť aj klasickú strúhanku.
  • Najchutnejšiu sekanú môžete podávať aj s inými prílohami, ako napríklad s ryžou, pečenými zemiakmi alebo zeleninovým šalátom.
  • Zvyšnú sekanú skladujte v chladničke a spotrebujte do 3 dní.

Video recept:

Veríme, že vám tento recept na najchutnejšiu sekanú priniesol radosť z varenia a že si ju čoskoro vychutnáte s vašimi blízkymi. Podeľte sa s nami o vaše kulinárske zážitky v komentároch!

Súvisiace články:

Neodolateľná domáca sekaná: Recept na šťavnatú a chutnú klasiku, ktorá poteší celú rodinu!

Jednoduchý a chutný vyprážaný karfiol v cestíčku – rýchly recept

Ryža so šampiňónmi a zeleninou na jednej panvici – rýchla príloha alebo ľahká večera

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Essen Rezepte

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty