Hľadáte recept na zákusok, ktorý je úžasne chutný a zároveň jednoduchý na prípravu? Vyskúšajte tento mokrý marhuľový zákusok s názvom “Siedme nebo”! Je to perfektný dezert pre každú príležitosť.
Zabudnite na obyčajné zákusky! Tento mokrý marhuľový zákusok “Siedme nebo” je plný chuti a šťavnatosti. Kombinácia marhúľ, piškóty a maslového krému je jednoducho neodolateľná. Receptík sme našli na yotube LiViera Desserts.
Mokrý marhuľový zákusok „Siedme nebo“
Ingrediencie:
- Piškóta:
- 18 kusov čerstvých vajec
- 540 g kryštálového cukru
- 18 lyžíc slnečnicového oleja
- 450 g hladkej múky špeciál
- Orechová piškóta:
- 3 lyžice orechov
- Marhuľová plnka:
- 850 g sterilizovaných posekaných marhúľ
- 1 obyčajný piškótový plát, na kocky pokrájaný
- Marhuľová šťava podľa potreby
- Maslový krém:
- 600 ml mlieka
- 2 vrecká vanilkového pudingového prášku
- 1 lyžička hladkej múky
- 1 vrecko vanilkového cukru
- 2 žĺtky
- 4 lyžice kryštálového cukru
- 350 g masla
- Na potretie piškóty:
- 300 g marhuľového džemu
- 0,3 dl rumu
- Na navlhčenie orechovej piškóty:
- 200 ml marhuľovej šťavy
- 20 ml rumu
- Na zdobenie:
- 120 g čokoládovej polevy
- Maslový krém a marhule
Postup prípravy:
- Vajcia rozdelíme na bielka a žĺtka. Bielka šľaháme s kryštálovým cukrom do tuha, postupne pridáme žĺtka, olej a nakoniec jemne vmiešame preosiatu múku. Pečieme 3 pláty (2 obyčajné, 1 s orechami), každý na plechu vystlaným papierom na pečenie s veľkosťou 45 cm x 37,5 cm x 3,5 cm v predhriatej rúre na 180°C po dobu 15 – 20 minút.
- Orechová piškóta: Pridáme 3 lyžice orechov a odoberieme 1 lyžicu múky z pôvodného receptu. Pečieme rovnako ako obyčajnú piškótu.
- Marhuľová plnka: Zmiešame posekané marhule s pokrájaným jedným celým piškótovým plátom a podľa potreby pridáme marhuľovú šťavu (Ale len toľko koľko stačí piškóta nasať.)
- Maslový krém: V troche teplého mlieka vymiešame pudingový prášok, hladkú múku, vanilkový cukor a žĺtky. Zbytok mlieka s cukrom dáme variť. Rozmiešaný pudingový prášok pridáme do teplého mlieka. Za stáleho miešania na miernej teplote uvaríme hustý puding. Maslo izbovej teploty vyšľaháme do biela a postupne pridávame po častiach vychladený puding.
- Vrstvenie zákusku: Vrchnú časť piškóty olúpeme. Nanesieme marhuľový džem s rumom, marhuľovú plnku a 2/3 maslového krému. Položíme orechovú piškótu navlhčenú marhuľovou šťavou s rumom, zaťažíme a necháme hodinu v chladničke.
- Dokončenie: Zákusok potrieme zvyškom krému, polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme krémom s marhuľami.
Mokrý marhuľový zákusok – Video recept
Neváhajte a vyskúšajte tento recept na mokrý marhuľový zákusok “Siedme nebo”. Nebudete sklamaní! Je to perfektný dezert pre celú rodinu.
Súvisiace články
EXTRA rýchly vianočný tvarohový koláč: Jeden z najlepších tvarohových koláčov, aký som ochutnala
Staroveký poklad: Najlepší recept na VIANOČNÝ ORECHOVÝ KOLÁČ zo starej kuchárskej knihy
Vianočný nepečený NAPOLEONSKÝ koláč: Úžasne jemný a krémový!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála LiViera Desserts