Publikované: 20. júla 2024, 00:00
Tieto medvedie labky na slano so sušenými rajčinami, kozím syrom a bazalkou sú ideálne ako ľahké občerstvenie alebo predjedlo.
Ohromte svojich hostí týmito delikátnymi medvedími labkami s chutnou kombináciou sušených paradajok, kozieho syra a bazalky. Ideálne pre každú príležitosť.
Medvedie labky na slano so sušenými rajčinami
Ingrediencie:
- 75 g konzervovaných sušených paradajok, nakrájaných
- 90 g kozieho syra, nakrájaného na kúsky
- 120 ml mlieka
- 3 veľké vajcia
- 150 g hladkej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- Soľ a mleté čierne korenie
- 75 ml olivového oleja
- 30 g nasekaných vlašských orechov
- 12 bazalkových listov
Postup prípravy:
- Predhrejte rúru na 180°C.
- V malom hrnci zohrejte mlieko, len tak aby bolo teplé, nie horúce.
- Vo veľkej miske rozšľahajte vajcia.
- Pridajte múku, prášok do pečiva, soľ a korenie.
- Pomaly prilievajte olivový olej a teplé mlieko, za stáleho miešania.
- Pridajte sušené paradajky, vlašské orechy a kozí syr. Jemne vmiešajte bazalkové listy. Miešajte, kým sa všetky ingrediencie nespoja.
- Formičky na medvedie labky si potrite olejom alebo maslom a do každej nalejte pripravené cesto.
- Pečte 20-25 minút, kým nebudú medvedie labky zlatohnedé.
- Vyberte labky z formy a nechajte ich úplne vychladnúť na mriežke pred podávaním.
Tipy:
- Uistite sa, že mlieko je len teplé, nie horúce, aby sa vajcia neskrútili pri zmiešavaní.
- Pridaním vlašských orechov dosiahnete chrumkavosť a zaujímavú textúru.
- Čerstvá bazalka dodá skvelú vôňu a chuť.
Medvedie labky na slano so sušenými rajčinami – Video recept:
Vyrobte si doma tieto lahodné medvedie labky so sušenými rajčinami, kozím syrom a bazalkou. Sú ideálnym predjedlom alebo občerstvením, ktoré poteší každého.
Súvisiace články:
Slané cuketové placky: Doma sa o ne vždy hádajú! Výdatné a rýchle jedlo za pár korún
Chlebové slané tyčinky s olivami podľa babky Stanky: Jednoduché, rýchle a moc dobré
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Del’s cooking twist
