Legendárny nemecký jablkový koláč: Recept z roku 1894

Obsah receptu

Zázračné pokrmy sa niekedy skrývajú v stratených knihách histórie. Naše kulinárske cesty nás dnes zavedú späť do roku 1894, kedy bol jeden nemecký jablkový koláč považovaný za absolútny vrchol v pekárskom remesle. Ak sa chcete vrátiť v čase a vyskúšať túto starú špecialitu, máme tu pre vás originálny recept.

Pokiaľ ide o dezerty, tento koláč je pravým skvostom. S jeho prípravou sa môžete stretnúť u nás iba zriedka, no je zbožňovaný nielen našou rodinou. Ako vždy, zdokonalili sme tento starý recept, aby sme vám priniesli ten najlepšímožný výsledok.

Súčasťou tohoto koláča je harmonická symfónia jednoduchých, ale prepracovaných ingrediencií.

Nemecký jablkový koláč – Potrebné suroviny:

  • 100 g masla
  • 200 g jemného práškového cukru
  • 5 vajec
  • Nastrúhaná kôra z jedného citróna
  • 250 g jemnej hladkej múky
  • 4 jablká strednej veľkosti
  • 3 ďalšie vajcia
  • 250 g kvalitnej kyslej smotany
  • 1 polievková lyžica kryštálového cukru
  • 1 čajová lyžička pravej škorice

Postup prípravy:

Začneme tým, že do misky vložíme maslo a práškový cukor. Túto zmes vyšľaháme mixérom na hladkú konzistenciu. Následne pridáme vajcia a zvyšok cukru, pričom pokračujeme v šľahaní až do vzniku ľahkej a nadýchanej zmesi. Do tejto hmoty potom nastrúhame kôru z citróna a pridáme múku. Zmes znovu dôkladne vyšľaháme mixérom.

Keď je cesto pripravené, nanesieme ho na plech pokrytý papierom na pečenie a rovnomerne ho rozotrieme. Jablká prekrojíme na polovicu, odstránime jadierka a nakrájame ich na tenké plátky. Tieto plátky jabĺk potom naukladáme na cesto.

V čistej miske zmiešame smotanu, zvyšné vajcia, škoricu a kryštálový cukor. Túto zmes vyšľaháme na riedku konzistenciu a následne ju rovnomerne nalievame na jablká na ceste.

Plech s koláčom vložíme do predhriatej rúry a pečieme 35 minút pri teplote 180°C. Keď je koláč pečený a vychladnutý, môže byť servírovaný.

Želáme vám dobrú chuť.

Video recept:

Ďakujeme, že ste si prečítali tento recept až do konca. Ak sa vám páčil, podporte nás tým, že ho budete zdieľať na sociálnych sieťach a pošlete ho svojim priateľom. Ak máte svoje vlastné varianty tohto receptu, neváhajte nám ich poslať. Tešíme sa na vaše nápady a fotky!

Pre viac inšpirácie a receptov sa pridajte k nám na Facebookovej stránke Varíme s Láskou. Nezabudnite, že najlepšie jedlo sa vždy pripravuje s láskou!

Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Einfache Rezepte

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty