Vyskúšajte tento jednoduchý recept na kuracie rolky plnené šampiňónmi, zaliate lahodnou smotanovou omáčkou. Ideálne pre špeciálne príležitosti aj bežné večere.
Spojenie chutnej šampiňónovej plnky, jemných kuracích pŕs a krémovej smotanovej omáčky vytvára dokonalú harmóniu chutí. Prekvapte svojich blízkych týmto jedlom, ktoré je nielen chutné, ale aj rýchle na prípravu.
Kuracie rolky so šampiňónmi v smotanovej omáčke
Ingrediencie:
- 300g šampiňónov
- Cibuľa
- Olej
- Soľ
- Korenie
- 600g kuracích pŕs
- 200g smotany na varenie alebo kyslej smotany
- Petržlenová vňať
Postup prípravy:
- Šampiňóny nakrájajte na drobno a opražte na oleji.
- Cibuľu nakrájajte na drobno a pridajte k šampiňónom.
- Osolte, okoreňte a varíte na miernom ohni. Potom odstavte.
- Kuracie prsia očistite, nakrájajte na rezne a jemne vyklepte.
- Na vrch rezňov dajte šampiňónovú zmes a zroľujte do rolád.
- Roládky opečte na oleji v panvici. Po asi 7 minútach pridajte smotanu na varenie alebo kyslú smotanu.
- Varte 15 minút.
- Vrch posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tipy:
- Pre ešte intenzívnejšiu chuť pridajte do plnky strúčik cesnaku alebo bylinky ako tymian či rozmarín.
- Ak nemáte čerstvé šampiňóny, môžete použiť aj konzervované alebo mrazené.
- Rolky môžete podávať s rôznymi prílohami, ako sú ryža, cestoviny, zemiaky alebo zeleninový šalát.
- Na záver môžete omáčku zahustiť trochou múky alebo škrobu, ak ju preferujete hustejšiu.
Kuracie prsia so šampiňónmi v smotanovej omáčke – Video recept:
Rolády z kuracích pŕs plnené šampiňónmi v smotanovej omáčke sú skvelou voľbou pre všetkých milovníkov kuracieho mäsa. Vďaka jednoduchosti prípravy a skvelej chuti sa toto jedlo určite stane pravidelnou súčasťou vášho jedálnička.
Súvisiace články:
Lahodné kuracie prsia s kyslou smotanou: Takto pripravené kuracie prsia si získali moje srdce
Úžasné šťavnaté kuracie prsia s čerstvými paprikami: Kráľovský obed pre celú rodinu
Kuracie rolky s ananásom a šunkou: Skvelá voľba na obed
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála KAZAN