Hľadáte chutný a jednoduchý recept na obed alebo večeru? Vyskúšajte kuracie závitky plnené šampiňónmi a syrom! Toto jedlo je plné chuti a určite poteší celú rodinu.
Milujete kuracie mäso a syr? Potom si zamilujete tento recept na kuracie závitky plnené šampiňónmi a syrom!
Kuracie závitky plnené šampiňónmi a syrom
Ingrediencie:
- 800 g kuracích pŕs alebo vykostené stehná
- 400 g šampiňónov
- 3 lyžice olivového oleja
- 100 g syra
- Čerstvá petržlenová vňať
- Horčica
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 lyžice kyslej smotany
- Čerstvý kôpor
- 1 polievková lyžica kukuričného škrobu
Postup prípravy:
- Kuracie prsia alebo vykostené stehná prikryjeme fóliou, naklepeme, osolíme a okoreníme.
- Na zohriatej panvici na olivovom oleji opražíme nakrájané šampiňóny na prudkom ohni za stáleho miešania.
- Pridáme nakrájanú cibuľu k šampiňónom a opečieme, kým nie sú hotové.
- Nastrúhame syr a nakrájame zelenú petržlenovú vňať.
- Zmes šampiňónov odstavíme z ohňa, pridáme syr a petržlenovú vňať, osolíme, premiešame a plnka je pripravená.
- Mäso potrieme horčicou, navrstvíme plnku a zrolujeme.
- Zapekaciu formu potrieme olejom a poukladáme do nej rolky.
- V miske zmiešame kyslú smotanu s pretlačeným cesnakom, nakrájaným čerstvým kôprom a kukuričným škrobom. Dobre premiešame.
- Zmesou polejeme pripravené rolky.
- Pečieme v predhriatej rúre na 180°C počas 40 minút.
Tipy:
- Namiesto kuracích pŕs môžete použiť aj kuracie stehná.
- Do plnky môžete pridať aj inú zeleninu, napríklad brokolicu, papriku alebo cuketu.
- Ak chcete, aby boli závitky pikantnejšie, pridajte do plnky trochu čili papričky.
- Závitky môžete podávať s ryžou, zemiakovou kašou alebo zeleninovým šalátom.
Kuracie závitky plnené šampiňónmi a syrom – Video recept:
Kuracie závitky plnené šampiňónmi sú chutné a jednoduché jedlo, ktoré si určite zamilujete. Vyskúšajte tento recept už dnes a presvedčte sa sami!
Súvisiace články:
Máte doma kuracie prsia a syr? Pripravte si tento mega jednoduchý obed
Najchutnejší recept na kuracie prsia, aký som kedy jedol: Jednoduché, výdatné a veľmi šťavnaté!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Easy Recipe