Krehučké orechové rolky: Jednoduchý a chutný recept na výborné koláčiky z kyslej smotany

Krehučké orechové rolky
Krehučké orechové rolky

Obsah receptu

Máte chuť na niečo sladké, ale nechcete tráviť hodiny v kuchyni? Tieto krehučké orechové rolky sú presne to, čo hľadáte. S jednoduchým cestom z kyslej smotany a lahodnou orechovou náplňou si ich zamilujete na prvé zahryznutie.

Tento recept je ideálny pre začiatočníkov aj skúsených pekárov. S naším podrobným návodom a užitočnými tipmi zvládnete pripraviť tieto neodolateľné koláčiky raz-dva. Pochutnajte si na nich s šálkou kávy alebo čaju a vychutnajte si chvíľku sladkého potešenia.

Krehučké orechové rolky

Ingrediencie:

Cesto:

  • 280 g hladkej múky
  • 0,5 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • Štipka soli
  • 1/4 čajovej lyžičky vanilkového cukru
  • 80 g masla
  • 200 g kyslej smotany
  • 1 žĺtok

Náplň:

  • 1 bielok
  • 40 g cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového cukru
  • 100 g mletých orechov

Iné:

  • Práškový cukor na posypanie

Postup prípravy:

  1. Príprava cesta:
    • V miske zmiešajte hladkú múku, prášok do pečiva, štipku soli a vanilkový cukor.
    • Pridajte maslo, kyslú smotanu a žĺtok. Premiešajte a vytvorte cesto.
    • Cesto zabaľte do fólie a nechajte v chladničke odpočívať 10 až 15 minút.
  2. Príprava náplne:
    • V inej miske vyšľahajte bielok so 40 g cukru a 1 čajovou lyžičkou vanilkového cukru, kým nevznikne pena.
    • Pridajte mleté orechy a premiešajte, aby vznikla homogénna zmes.
  3. Formovanie roliek:
    • Cesto rozdeľte na 4 časti a každú časť rozvaľkajte na tenký plát.
    • Nakrájajte plát na trojuholníčky.
    • Na každý trojuholníček pridajte orechovú náplň a zrolujte do tvaru rolky.
  4. Pečenie:
    • Predhrejte rúru na 180°C.
    • Rolky poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie.
    • Pečte 15 až 20 minút, kým nebudú rolky zlatisté.
  5. Posypanie cukrom:
    • Po upečení rolky nechajte vychladnúť a potom ich posypte práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

Tipy:

  • Orechy: Použite svoje obľúbené orechy, ako sú vlašské orechy, lieskové orechy alebo mandle.
  • Cesto: Ak je cesto príliš lepkavé, pridajte trochu viac múky.
  • Náplň: Ak chcete náplň ešte sladšiu, pridajte viac cukru.
  • Pečenie: Dávajte pozor, aby sa rolky nepripiekli, pretože by mohli byť suché.

Krehučké orechové rolky – Video recept:

Krehučké orechové rolky sú dokonalým dezertom pre každú príležitosť. S ich jednoduchou prípravou a neodolateľnou chuťou si získajú vaše srdce (a chuťové poháriky!). Vyskúšajte tento recept a presvedčte sa sami!

Súvisiace články:

Krehučké tyčinky ku káve: Najjemnejšie koláčiky, ktoré sa roztopia v ústach!

Rýchle a krehučké keksíky ku káve za 10 minút: Robím ich celý týždeň!

Famózne pistáciovo-čokoládové koláčiky: Dokonalý dezert na každú príležitosť!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Ellen’s Kitchen

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty