Search

Jemný jablkový koláč: Môj obľúbený recept na celý rok

Jemný jablkový koláč
Jemný jablkový koláč

Obsah receptu

Publikované: 21. októbra 2024, 19:08

Viete, čo je lepšie ako vôňa čerstvo upečeného jablkového koláča? Len vôňa babičkinho jablkového koláča! Tento recept na jemný jablkový koláč je presne taký – jednoduchý, voňavý a plný lásky, ako od babičky. S jemným cestom a sladkými jablkami je to ideálny dezert na každý deň, sviatok alebo len tak pre radosť.

Pripravte sa na lahôdku, ktorá vám pripomenie detstvo a rozvonia celý dom. S týmto receptom zvládne upiecť dokonalý jablkový koláč naozaj každý, aj tí menej skúsení kuchári a kuchárky. Poďte sa s nami pustiť do pečenia!

Ingrediencie:

  • 4 vajcia
  • 200 g kryštálového cukru
  • 220 g hladkej múky
  • 170 g masla (nakrájaného na kocky)
  • Štipka soli
  • 1 čajová lyžička vanilkového cukru
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 100 ml mlieka
  • Ovocie podľa vlastnej chuti (napr. jablká, hrušky, broskyne)

Postup prípravy:

  1. Oddelíme bielky od žĺtkov vajec.
  2. Bielky vyšľaháme s trochou cukru do tuhého snehu.
  3. Maslo spolu s cukrami (kryštálový a vanilkový) vyšľaháme do hladka.
  4. Pridáme štipku soli a postupne pridávame žĺtky.
  5. Postupne vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  6. Ručne primiešame sneh z bielok.
  7. Zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  8. Na povrch vtlačíme kúsky ovocia a posypeme kryštálovým cukrom.
  9. Pečieme v rúre predhriatej na 175°C približne 50-60 minút.

Tipy:

  1. Jablká: Použite jablká, ktoré sú sladké a mierne kyslé zároveň. Skvelou voľbou sú odrody ako Jonagold, Golden Delicious alebo Idared.
  2. Maslo: Maslo by malo mať izbovú teplotu, aby sa dobre šľahalo s cukrom.
  3. Pečenie: Doba pečenia sa môže líšiť v závislosti od vašej rúry. Skontrolujte koláč špajdľou – ak je po vytiahnutí čistá, koláč je hotový.
  4. Ovocie: Okrem jabĺk môžete použiť aj iné ovocie, napríklad hrušky, slivky alebo marhule. Fantázii sa medze nekladú!
  5. Poleva: Po upečení môžete koláč posypať práškovým cukrom, poliať čokoládou alebo ozdobiť šľahačkou.

Video recept:

Veríme, že si tento recept na jemný jablkový koláč zamilujete rovnako ako my. Je to klasika, ktorá nikdy nesklame a vždy poteší. Nezabudnite sa s nami podeliť o vaše výtvory v komentároch! Prajeme vám dobrú chuť a veľa pekných chvíľ strávených pri pečení.

Súvisiace články:

Jesenný jablkový koláč podľa pani Janky – výborný, rychlý recept

Zdravý jablkový koláč s tvarohovou plnkou – jemný a veľmi chutný

Voňavý jablkový koláč so škoricou a chrumkavou posýpkou – ideálny na nedeľné popoludnie

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Выпечка и кулинария.

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty