Search

Jednoduchý maslový krém: Ideálny na zdobenie tort a zákuskov, ľahký a chutný

Jednoduchý maslový krém
Jednoduchý maslový krém

Obsah receptu

Publikované: 4. novembra 2024, 15:16

Hľadáte recept na lahodný a pritom jednoduchý maslový krém, ktorý zvládne pripraviť naozaj každý? Ste na správnom mieste! Tento krém je ideálny na zdobenie tort, zákuskov a iných dezertov.

S týmto receptom na jednoduchý maslový krém sa už nemusíte báť zdobenia. Jeho príprava je naozaj jednoduchá a zvládnu ju aj začiatočníci. Krém je krásne hladký, nadýchaný a výborne drží tvar. Vďaka svojej jemnej maslovej chuti sa skvele hodí k rôznym druhom ciest a korpusov.

Ingrediencie:

  • 250 g masla (izbovej teploty)
  • 1/4 l smotany na šľahanie
  • 5 žĺtkov
  • 100 g práškového cukru

Postup prípravy:

Príprava krému:

  • Smotanu na šľahanie vložte do hrnca a privediete k varu.
  • Medzitým vyšľahajte žĺtky s práškovým cukrom pomocou mixéra do peny.
  • Horúcu šľahačku pomaly prilievajte k vyšľahaným žĺtkom, pričom šľahajte na vysokých otáčkach, aby sa ingrediencie dobre spojili.

Zahustenie krému:

  • Zmes prelejte späť do hrnca a varte na malom plameni, neustále miešajúc, aby krém postupne zhustol. Keď je krém dostatočne hustý, odstavte ho a nechajte vychladnúť.

Príprava masla:

  • Maslo izbovej teploty vyšľahajte do hustej peny, aby malo konzistenciu podobnú hustej šľahačke.

Spojenie krému s maslom:

  • K vyšľahanému maslu postupne pridávajte vychladnutý krém, pričom neustále miešajte, aby sa zmes dokonale spojila.
  • Hotový krém preložte do misky a nechajte vychladnúť.

Tipy:

  1. Maslo pred šľahaním nechajte zmäknúť pri izbovej teplote. Krém sa vám bude lepšie spracovávať.
  2. Ak chcete dosiahnuť intenzívnejšiu chuť, použite kvalitné maslo s vyšším obsahom tuku.
  3. Krém môžete dochutiť podľa vlastnej fantázie. Pridajte napríklad vanilkový extrakt, kakao, citrónovú kôru alebo rum.
  4. Hotový krém skladujte v chladničke a spotrebujte do 3 dní.

Video recept:

Veríme, že s naším receptom na jednoduchý maslový krém sa vám podarí vytvoriť tie najkrajšie dezerty. Prajeme veľa šťastia pri pečení!

Súvisiace články:

Domáci šľahaný karamel: Perfektný na koláče a palacinky

Taliansky maslový krém do všetkých dezertov len z troch ingrediencií! Plním s ním koláče, torty aj rolády!

Lacný a chutný čokoládový krém bez vajec a škrobu – ideálny na plnenie koláčov a dezertov

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Martina Jindřichovská

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty