Search

Jednoduché pečivo plnené domácim pudingom – jemné, sladké a lahodné

Jednoduché pečivo plnené domácim pudingom
Jednoduché pečivo plnené domácim pudingom

Obsah receptu

Máte chuť na niečo sladké a zároveň jednoduché na prípravu? Vyskúšajte tento recept na jednoduché pečivo plnené domácim pudingom. Spojenie jemného cesta a lahodnej plnky si zamilujete.

Hľadáte recept na dezert, ktorý zvládne pripraviť aj začiatočník? Toto jednoduché pečivo plnené domácim pudingom je presne to, čo potrebujete. S naším podrobným návodom hravo vytvoríte sladké potešenie pre celú rodinu. Vychutnajte si kombináciu nadýchaného cesta a lahodnej pudingovej plnky, ktorá sa doslova rozplýva na jazyku.

Ingrediencie:

Suroviny na puding:

  • 500 ml mlieka
  • 100 g cukru
  • 50 g škrobu
  • 1 ks vajce
  • Trochu vanilkovej arómy

Suroviny na cesto:

  • 250 ml mlieka
  • 120 ml oleja
  • 2 PL cukru
  • 1 lyžička soli
  • 1 PL sušeného droždia
  • 450 g hladkej múky

Tiež:

  • Žĺtok na potretie

Postup prípravy:

1. Puding:

  1. V hrnci zmiešajte 500 ml mlieka, 100 g cukru, 50 g škrobu a 1 vajce.
  2. Pridajte trochu vanilkovej arómy.
  3. Za stáleho miešania varte na strednom ohni, až kým zmes nezhustne.
  4. Hotový puding prelejte do misky, zakryte potravinárskou fóliou (aby sa nevytvorila kožka) a nechajte vychladnúť.

2. Cesto:

  1. Do veľkej misky nalejte 250 ml mlieka, pridajte 120 ml oleja, 2 PL cukru, 1 lyžičku soli a 1 PL sušeného droždia.
  2. Postupne zapracujte 450 g hladkej múky a vypracujte hladké a elastické cesto.
  3. Cesto prikryte a nechajte kysnúť na teplom mieste približne 1 hodinu, kým zdvojnásobí svoj objem.

3. Tvarovanie a plnenie:

  1. Po vykysnutí cesto rozdeľte na 15 rovnakých častí.
  2. Z každej časti vypracujte guľku.
  3. Každú guľku rozvaľkajte na placku, do stredu dajte trochu vychladnutého pudingu a zabaľte ju do tvaru podľa želania.

4. Pečenie:

  1. Hotové plnené pečivo ukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie.
  2. Každý kúsok potrite rozšľahaným žĺtkom.
  3. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 15 minút, až kým povrch nezozlatne.

Dobrú chuť! 🥐

Tipy:

  1. Pre ešte intenzívnejšiu chuť vanilky môžete do pudingu pridať vanilkový struk.
  2. Ak nemáte čas na prípravu domáceho pudingu, môžete použiť aj puding z obchodu.
  3. Pečivo môžete plniť aj inými plnkami, napríklad džemom, nutelou alebo tvarohom.
  4. Pred pečením môžete pečivo posypať sekanými orechmi alebo mandľami.
  5. Upečené pečivo skladujte v uzatvárateľnej nádobe, aby zostalo dlhšie čerstvé.

Video recept:

Veríme, že si tento recept na jednoduché pečivo plnené domácim pudingom zamilujete a stane sa vašou obľúbenou sladkou pochúťkou.

Vyskúšajte aj:

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála PS ZÁPADY

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty