Fantastický makový koláč s citrónovou polevou: Tento koláč je skutočným historickým pokladom!

Makový koláč s citrónovou polevou
Makový koláč s citrónovou polevou

Obsah receptu

Hľadáte recept na fantastický makový koláč s citrónovou polevou, ktorý je skutočným historickým pokladom? Našli ste ho! Tento koláč je lahodný, vlhký a plný chuti maku. Citrónová poleva mu dodáva svieži a pikantný nádych.

Tento recept na makový koláč s citrónovou polevou je jednoduchý na prípravu a zvládne ho aj začínajúci kuchár. Vyskúšajte ho a sami sa presvedčíte, aký je chutný!

Makový koláč s citrónovou polevou

Ingrediencie

Cesto:

  • 5 vaječných bielkov
  • 200 g cukru
  • 5 žĺtkov
  • 200 g mletého maku
  • 120 g špaldovej múky
  • 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
  • Citrónová kôra

Krém:

  • 250 ml mlieka
  • 40 g vanilkového pudingového prášku
  • 1 lyžica vanilkového cukru
  • 120 g cukru
  • 150 g masla
  • Citrónová šťava

Citrónová poleva:

  • 250 g práškového cukru
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 čajová lyžička rastlinného oleja
  • 2-3 lyžice horúcej vody

Postup prípravy:

Krém: V miske zmiešajte 40 g vanilkového pudingového prášku s trochou mlieka. Zvyšok mlieka spolu s 120 g cukru a 1 lyžicou vanilkového cukru dajte variť do hrnca. Zohrejte mlieko, potom do neho pridajte zmes pudingu s mliekom a neustále miešajte, až kým nevznikne hustý krém. Hotový puding preložte do misky a prikryte ho potravinovou fóliou. Nechajte vychladnúť.

Cesto: V miske vyšľahajte ručným mixérom 5 bielkov do peny. Postupne pridávajte 200 g cukru a 5 žĺtkov. Pridajte 200 g mletého maku a premiešajte vareškou. Teraz do zmesy preosejeme 120 g špaldovej múky a 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a dobre premiešame vareškou. Cesto vylejeme na plech s rozmermi 33 x 29 cm, vystlaný papierom na pečenie, a uhladíme. Pečieme 10 minút na 180 °C na hornom a spodnom ohreve. Necháme vychladnúť a rozdelíme na dve polovice.

Krém: 150 g masla vyšľahajte v ručnom mixéri, kým nebude nadýchané. Postupne zašľahávajte puding. Vytlačte šťavu z jedného citróna a pridajte ju do krému. Trochu krému si odložte na ozdobu. Krém natrite na korpus a položte naň druhú polovicu korpusu. Vložte do chladničky.

Citronová poleva: Zmiešajte všetky ingrediencie na citronovú polevu a natrieme na vrch torty. Vložte do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí dajte zvyšný krém do cukrárenského vrecka a ozdobte vrch torty.

Dobrú chuť!

Makový koláč s citrónovou polevouVideo recept

Tento makový koláč s citrónovou polevou je perfektný dezert na každú príležitosť. Je ideálny na narodeninové oslavy, sviatočné posedenia alebo len tak na chuť. Vyskúšajte ho a užite si jeho lahodnú chuť!

Súvisiace články:

Fantastická torta „Maminkina výšivka“ – Láska v každom kúsku!

Jemná čokoládová torta: Klasická torta, akú nám robievali naše mamy na narodeniny

Veľmi chutná domáca torta Milka: V našej rodine je najobľúbenejšia!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Einfache Rezepte

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty