Fantasticky jemný hrnčekový jablkový koláč s pudingom – Pripravený za chvíľu!

hrnčekový jablkový koláč s pudingom
Hrnčekový jablkový koláč s pudingom

Obsah receptu

Jablkový koláčik ako od babičky, ale zvládnete ho upiecť aj vy! Tento fantasticky jemný hrnčekový jablkový koláč s pudingom je tak jednoduchý, že ho hravo pripravíte aj počas krátkej popoludňajšej siesty. A verte mi, že tá chuť… na tú sa len tak nezabudne!

V tomto recepte nájdete všetko, čo potrebujete na prípravu dokonalého jablkového koláča s pudingom. Od presných ingrediencií a postupného návodu až po tajné tipy, ktoré zaručia, že váš koláč bude nielen krásne vyzerať, ale aj chutiť ako od babičky. Pripravte sa na lahodnú vôňu škorice a jabĺk, ktorá vám zaplní celý dom!

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 2 ks vajcia
  • 1 pohár cukru (100 ml)
  • 1 pohár mlieka (100 ml)
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 2 hrnčeky hladkej múky (250 ml/hrnček) – pridávajte postupne

Krém:

  • 1 ks vajce
  • 1 polievková lyžica škrobu
  • 250 ml mlieka
  • Cukor podľa chuti (napr. 2-3 polievkové lyžice)

Na jablká:

  • 2 jablká (nakrájané na malé kúsky)

Postup prípravy:

  1. Príprava krému:
    • V menšej miske rozmiešajte vajce, škrob a cukor v časti mlieka.
    • Pridajte zvyšné mlieko a všetko dobre premiešajte.
    • Zmes dajte variť na mierny plameň a neustále miešajte, kým nevznikne hustý krém.
    • Nechajte krém vychladnúť.
  2. Príprava cesta:
    • Vajcia vyšľahajte s cukrom a vanilkovým cukrom, kým nevznikne svetlá pena.
    • Pridajte mlieko a postupne pridávajte preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vymiešajte hladké cesto.
  3. Jablkový základ:
    • Jablká očistite a nakrájajte na malé kúsky.
    • Vymastite formu maslom a na dno formy rozložte nakrájané jablká.
  4. Vrstvenie:
    • Na jablká nalejte pripravené cesto a rovnomerne ho rozotrite.
    • Vychladnutý krém vložte do cukrárskeho vrecka a na vrch cesta vytvorte mriežkový vzor.
  5. Pečenie:
    • Pečte v rúre predhriatej na 180°C približne 30 minút, alebo kým koláč nebude zlatistý a upečený.

Po upečení nechajte koláč mierne vychladnúť a môžete ho podávať. Dobrú chuť!

Tipy:

  1. Ak nemáte vanilkový cukor, môžete ho nahradiť vanilkovým extraktom alebo štipkou mletej vanilky.
  2. Pre intenzívnejšiu chuť jabĺk môžete do cesta pridať trochu škorice.
  3. Ak chcete, aby bol koláč ešte šťavnatejší, môžete jablká pred pečením posypať trochou cukru a škorice.
  4. Puding môžete nahradiť aj iným krémom, napríklad vanilkovým alebo čokoládovým.
  5. Koláč môžete podávať teplý aj studený, s kopčekom šľahačky alebo vanilkovou zmrzlinou.

Video recept:

Verím, že si tento jednoduchý a chutný recept na hrnčekový jablkový koláč s pudingom zamilujete rovnako ako ja. Nezabudnite sa s nami podeliť o vaše výtvory v komentároch! Prajem vám príjemné pečenie a dobrú chuť!

Súvisiace články:

Dvojvrstvový kysnutý koláč plnený marhuľovým džemom – jednoduchý jesenný koláčik

Stratený poklad: Úžasný orechový koláč zo starej kuchárskej knihy

Lahodný kapustový koláč na plechu: Môžete jesť koľko chcete a stále chudnete!

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Betül’s Kitchen Love

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty