Search

Fantastický ázijský kapustový šalát s bravčovou panenkou: Zdravý a chutný recept, ktorý rozhodne musíte vyskúšať!

Ázijský kapustový šalát s bravčovou panenkou
Ázijský kapustový šalát s bravčovou panenkou

Obsah receptu

Publikované: 11. apríla 2024, 00:00 | Aktualizované: 4. decembra 2024, 17:59

Hľadáte zdravý a chutný recept, ktorý ohúri vašich hostí? Fantastický ázijský kapustový šalát s bravčovou panenkou je perfektnou voľbou! Kombinácia šťavnatej panenky a chrumkavej kapusty s ázijským nádychom zaručene uspokojí chuťové poháriky každého.

Tento recept je jednoduchý na prípravu a zvládne ho aj začínajúci kuchár. Bravčová panenka sa opečie na panvici a potom sa pridá k opraženej kapuste a ázijskej omáčke. Celé jedlo je hotové do 30 minút!

Ázijský kapustový šalát s bravčovou panenkou

Ingrediencie:

  • 300 gramov bravčovej panenky
  • 1/2 cibule (cca 100 gramov)
  • 1/2 hlávky kapusty (cca 300 gramov)
  • 1 lyžička kukuričného škrobu
  • 1 vaječný bielok
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1 polievková lyžica svetlej sójovej omáčky
  • 1 lyžica sezamového oleja (alebo iného ochuteného oleja)
  • 1 lyžica sezamových semienok
  • Soľ podľa chuti

Postup prípravy:

  1. Bravčovú panenku nakrájajte na tenké plátky, dochutíte soľou, pridajte kukuričný škrob a vaječný bielok. Dôkladne premiešajte.
  2. Na panvici rozohrejte 3 lyžice olivového oleja a pridajte bravčovú panenku. Rýchlo ju opečte a vyberte.
  3. Na zvyškom oleji opražte cibuľu do zlatista, pridajte nakrájanú kapustu a na prudkom ohni opekajte, až kým kapusta mierne nezmäkne a nezmenší svoj objem.
  4. K opraženej zelenine pridajte opečenú bravčovú panenku, sójovú omáčku, sezamový olej a všetko dobre premiešajte. Chvíľu ešte spolu restujte, aby sa chute prepojili.
  5. Pred podávaním posypte šalát sezamovými semienkami.

Ázijský kapustový šalát s bravčovou panenkouVideo recept:

Ázijský kapustový šalát je ideálny na obed, večeru alebo ako bohatú prílohu. Je to zdravé a chutné jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina.

Súvisiace články:

Dusená bravčová panenka v lahodnej smotanovej omáčke: Šťavnatá a veľmi jemná!

Rolovaná bravčová panenka so slaninou plnená šampiňónmi: Najchutnejší recept z panenky!

Najlepšia bravčová panenka so šampiňónmi: Mäsko je jemné a fantasticky šťavnaté!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Recepty na večeru

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty