Fantastická torta z dlhých piškót: Lepší letný dezert neexistuje!

Fantastická torta z dlhých piškót
Fantastická torta z dlhých piškót

Obsah receptu

Hľadáte dokonalý letný dezert, ktorý oslní vašu rodinu a zároveň je jednoduchý na prípravu? Táto fantastická torta z dlhých piškót je presne to, čo potrebujete!

Tento recept je ideálny pre začiatočníkov, pretože nevyžaduje žiadne špeciálne zručnosti ani komplikované postupy. S naším podrobným návodom a užitočnými tipmi zvládnete túto fantastickú tortu ľavou zadnou. Navyše, vďaka dlhým piškótam a pudingu je príprava rýchla a jednoduchá, takže si môžete vychutnať tento letný dezert bez zbytočného stresu.

Fantastická torta z dlhých piškót

Ingrediencie:

  • 200 g Dlhé piškóty
  • 150 ml Mlieko
  • 5 ks Žĺtky
  • 200 g Cukor krupicový
  • 300 g Maslo
  • 40 g Pudingový prášok s príchuťou vanilky
  • 75 g Kryštálový cukor (pre puding)
  • 10 g Vanilkový cukor
  • 400 ml Mlieko (pre puding)
  • 5 ks Vaječné bielky
  • 160 g Kryštálový cukor (pre bielky)
  • 250 g Vlašské orechy
  • 75 g Múka hladká
  • 100 g Mliečna čokoláda
  • 40 g Maslo (pre polevu)
  • 30 ml Mlieko (pre polevu)
  • 100 g Mandľové vločky

Postup prípravy:

  1. Piškóty namočíme do mlieka a uložíme na podnos.
  2. Žĺtky vyšľaháme s cukrom nad parou, šľaháme 8-10 minút, necháme vychladnúť a potom prešľaháme.
  3. Našľaháme zmäknuté maslo a postupne ho zmiešame s žĺtkovou zmesou.
  4. Uvaríme hustý puding z mlieka, pudingového prášku a cukru, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
  5. Vychladnutý puding všľaháme do žĺtkového krému.
  6. Bielky vyšľaháme s cukrom na sneh, vmiešame múku a nasekané orechy a navrstvíme do formy vystlanej papierom na pečenie.
  7. Pečieme pri teplote 180 stupňov 25 minút.
  8. Keď korpus vychladne, poskladáme koláč: na piškóty navrstvíme polovicu krému, bielkový korpus, zvyšok krému a piškóty.
  9. Necháme stuhnúť v chladničke.
  10. V miske roztopíme čokoládu s maslom a mliekom a hotový koláč ozdobíme.

Tipy:

  • Namáčanie piškót: Piškóty nenamáčajte príliš dlho, aby sa nerozmočili a torta držala tvar.
  • Žĺtkový krém: Pri šľahaní žĺtkov nad parou dbajte na to, aby sa vám zmes nepripálila. Neustále miešajte a použite dostatočne veľkú misku.
  • Puding: Puding varte na miernom ohni a neustále miešajte, aby sa vám nevytvorili hrudky.
  • Bielkový korpus: Bielky šľahajte s cukrom dovtedy, kým nevznikne pevný sneh. Pri miešaní múky a orechov buďte opatrní, aby ste sneh nesrazili.
  • Čokoládová poleva: Čokoládu rozpúšťajte na miernom ohni a neustále miešajte, aby sa nepripálila.

Fantastická torta z dlhých piškótVideo recept:

Fantastická torta z dlhých piškót je skvelou voľbou pre každého, kto hľadá jednoduchý, rýchly a chutný dezert. Vyskúšajte tento recept a presvedčte sa sami, že lepší letný dezert neexistuje!

Súvisiace články:


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Cookrate – Cakes

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty