Fantastická pečená mrkva na cesnakovom masle: Chutí lepšie ako hranolky!

pečená mrkva na cesnakovom masle
pečená mrkva na cesnakovom masle

Obsah receptu

Ak hľadáte jednoduchý a zdravý recept, ktorý je ideálny pre rýchly obed alebo večeru, máme pre vás skvelý tip. Pečená mrkva na cesnakovom masle je jednoduchá na prípravu a výsledok je vynikajúci.

Fantastická pečená mrkva na cesnakovom masle – Potrebujeme:

  • 1 kg mrkvy
  • 5 lyžíc masla
  • 4 strúčiky cesnaku
  • pol čajovej lyžičky soli
  • pol čajovej lyžičky červenej papriky
  • nasekanú petržlenovú vňať na ozdobu

Príprava:

Začnite tým, že mrkvu nakrájate pozdĺžne na polovicu. Ak máte väčšie kusy mrkvy, nakrájajte ich na hrubšie hranolky. Potom predhrejte rúru na 220 stupňov a plech vystlajte papierom na pečenie.

Na panvici na strednom ohni roztopíte maslo. Pridajte nasekaný cesnak a za stáleho miešania ho restujte 3 minúty, kým trochu nezhnedne. Dávajte pozor, aby ste neprihoreli.

Cesnakové maslo potom nalejte na kúsky mrkvy. Dochutíte soľou a korením. Zľahka premiešajte, aby sa všetky kúsky pokryli zmesou.

Mrkvu potom poukladajte na papier na pečenie a pečte 25 až 30 minút, kým nezmäkne. Uložíte na tanier a pred podávaním posypete nasekanou petržlenovou vňaťou.

A teraz už len prajeme dobrú chuť pri vychutnávaní tohto lahodného jedla!

Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️

Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na VEZMITE PLECHOVKU HRÁŠKU A PRIPRAVTE SI GENIÁLNU POLIEVKU! LAHODNÝ RECEPT Z JEDNODUCHÝCH SUROVÍN UŽ ZA 20 MINÚT!


Obrázok od ha11ok z Pixabay

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty