Ak hľadáte jednoduchý a zdravý recept, ktorý je ideálny pre rýchly obed alebo večeru, máme pre vás skvelý tip. Pečená mrkva na cesnakovom masle je jednoduchá na prípravu a výsledok je vynikajúci.
Fantastická pečená mrkva na cesnakovom masle – Potrebujeme:
- 1 kg mrkvy
- 5 lyžíc masla
- 4 strúčiky cesnaku
- pol čajovej lyžičky soli
- pol čajovej lyžičky červenej papriky
- nasekanú petržlenovú vňať na ozdobu
Príprava:
Začnite tým, že mrkvu nakrájate pozdĺžne na polovicu. Ak máte väčšie kusy mrkvy, nakrájajte ich na hrubšie hranolky. Potom predhrejte rúru na 220 stupňov a plech vystlajte papierom na pečenie.
Na panvici na strednom ohni roztopíte maslo. Pridajte nasekaný cesnak a za stáleho miešania ho restujte 3 minúty, kým trochu nezhnedne. Dávajte pozor, aby ste neprihoreli.
Cesnakové maslo potom nalejte na kúsky mrkvy. Dochutíte soľou a korením. Zľahka premiešajte, aby sa všetky kúsky pokryli zmesou.
Mrkvu potom poukladajte na papier na pečenie a pečte 25 až 30 minút, kým nezmäkne. Uložíte na tanier a pred podávaním posypete nasekanou petržlenovou vňaťou.
A teraz už len prajeme dobrú chuť pri vychutnávaní tohto lahodného jedla!
Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️
Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na VEZMITE PLECHOVKU HRÁŠKU A PRIPRAVTE SI GENIÁLNU POLIEVKU! LAHODNÝ RECEPT Z JEDNODUCHÝCH SUROVÍN UŽ ZA 20 MINÚT!