Obdobie Vianoc je neodmysliteľne späté s vôňou vanilkových rožkov. Tieto drobivé, jemné a neodolateľne chutné sušienky vanilkové rožky sú synonymom vianočnej pohody a radosti.
Extra jemné vanilkové rožky, ktoré sa rozplývajú na jazyku, sú vrcholom vianočného pečiva. Ako ich pripraviť tak, aby boli dokonalé? Sledujte náš recept plný užitočných tipov a trikov, ktoré z vášho pečenia urobia skutočný zážitok.
Extra jemné vanilkové rožky
Ingrediencie:
- 200 g masla
- 125 g cukru
- 2 balenia vanilkového cukru
- 1 štipka soli
- 2 žĺtka (veľkosť M)
- 125 g mletých mandlí
- 280 g hladkej múky
- Na obalenie: 100 g cukru, 3 balenia vanilínového cukru
Postup prípravy:
Studené maslo nakrájajte na kocky, pridajte cukor, vanilkový cukor a štipku soli. Pridajte 2 žĺtka a zmiešajte vareškou, aby vznikla homogénna zmes. Následne pridajte múku a mleté mandle a všetko dôkladne vymiešajte, až kým nevznikne dobre tvarovateľné cesto. Cesto zakryte fóliou a nechajte ho 1-2 hodiny odpočívať v chladničke.
Po vychladnutí z cesta odoberajte len toľko, koľko môžete rýchlo spracovať, a zvyšok cesta vráťte späť do chladničky. Vypracujte malé rožteky (podľa videa) a uložte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
Pečte v predhriatej rúre na 190 stupňov Celzia približne 10-12 minút. Ešte za horúca ich obaľte v zmesi z cukru a vanilkového cukru a nechajte vychladnúť. Dobrú chuť!
Vanilkové rožky – Video recept
Vanilkové rožky sú klenotom vianočného stola. Ich príprava je jednoduchá, no výsledok ohromí každého. Nebojte sa experimentovať s tvarmi a veľkosťami. Nezabudnite, že každý rožok nesie v sebe kúsok vianočného kúzla!
Súvisiace články
Výborné krehké sušienky KVETINKY nielen na Vianoce: Neuveriteľne dobré!
Bezlepkové škoricové hviezdičky: Vianočné pečivo nádherné na pohľad a neodolateľné na chuť
Vianočné Linecké koláčiky: Toto sú tie najlepšie, čo som kedy jedla!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Selmas Recipes