Extra jemné pudingové koláčiky k čaju: Vyzerajú výborne a chutia ešte lepšie!

pudingové koláčiky
pudingové koláčiky

Obsah receptu

Kto by odolal lahodným koláčikom, ktoré sú jemné ako obláčik a pritom tak jednoduché na prípravu? Tieto jemné pudingové koláčiky sú skutočnou delikatesou, ktorá vás prekvapí svojou jednoduchosťou a výnimočnou chuťou. Vďaka kombinácii solamylu, pudingovému prášku a kyslej smotany dosiahnete dokonalú konzistenciu a chuť, ktorá si získa srdce každého milovníka sladkostí.

Extra jemné pudingové koláčiky – RECEPT:

Ingrediencie:

  • 200 g solamylu
  • 1 vanilkový pudingový prášok (zvyčajne okolo 40 g)
  • 200 g hladkej múky
  • 200 g tuku (HERA)
  • 150 g práškového cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva (zvyčajne okolo 12 g)
  • 1 žĺtok
  • 3 lyžice kyslej smotany (približne 45 g)
  • Postrúhaná citrónová kôra (podľa chuti)
  • Marmeláda na lepenie (množstvo podľa potreby)

Postup prípravy:

  1. V mise premiešajte všetky sypké prísady.
  2. Pridajte žĺtok, maslo a smotanu a rukami spracujte cesto do hladka.
  3. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte odpočívať 24 hodín v chladničke.
  4. Po odpočinku cesto vyvaľkajte na doske posypanej múkou a vykrajujte rôzne tvary.
  5. Pečte v predhriatej rúre na 180°C. Sledujte farbu koláčikov, aby zostali svetlé.
  6. Po vychladnutí koláčiky spojte marmeládou a môžete ich obaliť v čokoláde alebo len jednoducho posypať práškovým cukrom.

Pudingové koláčiky – Video recept:

Príprava pudingových koláčikov je rýchla a jednoduchá, a výsledok je vždy dokonalý. Už nikdy nebudete hľadať iný recept na koláčiky k čaju!

Vyskúšajte aj náš ďalší recept na Vynikajúce a rýchle tvarohové koláčiky: Len zmiešajte tieto 3 prísady, preložte cesto a máte perfektný dezert ku kávičke!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Ekonomické a elegantné sladkosti

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty