Exkluzívny recept na veľkonočné tortové rezy, ktoré vyhrali cenu cukrára: Tip na skvelý dezert na Veľkú noc!

Veľkonočné tortové rezy
Veľkonočné tortové rezy

Obsah receptu

Hľadáte perfektný dezert na Veľkú noc? Vyskúšajte tieto úžasné veľkonočné tortové rezy s kakaovým a svetlým cestom, lahodným krémom a jahodovým sirupom, ktoré vyhrali cenu cukrára! Recept je jednoduchý a zvládne ho aj začiatočník.

Užite si Veľkú noc s týmto fantastickým dezertom, ktorý očarí celú rodinu. Kombinácia chutí a vôní je neodolateľná a originálny recept zaručí úspech.

Veľkonočné tortové rezy

Ingrediencie:

  • Kakaové cesto:
    • 6 bielkov
    • 110 g cukru
    • 6 žĺtkov
    • 100 g hladkej múky
    • 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
    • 20 g kakaa
  • Svetlé cesto:
    • 4 bielka
    • 75 g cukru
    • 90 g hladkej múky
    • 1 lyžička prášku do pečiva
    • 4 žĺtky
  • Sirup:
    • 200 ml vody
    • 200 ml jahodového sirupu
  • Poleva:
    • 150 g čokolády
    • 100 ml hustej smotany
  • Krém:
    • 400 ml mlieka
    • 60 g vanilkového pudingu alebo kukuričného škrobu
    • 200 g cukru
    • vanilkový extrakt
    • 250 g masla

Postup prípravy:

Krém

Zmiešajte 100 ml mlieka a 60 g vanilkového pudingu alebo kukuričného škrobu. Dajte variť 300 ml mlieka s neustálym miešaním spolu s 200 g cukru a vanilkovým extraktom. Po zovretí pridajte zmiešané mlieko s vanilkovým pudingom a neustále miešajte, až kým zmes nezhustne. Zmes prikryte potravinárskou fóliou, aby sa na povrchu nevytvorila kožka, a nechajte úplne vychladnúť.

Kakaové cesto

V miske vyšľahajte 6 bielkov, postupne pridajte 110 g cukru a neustále miešajte. Pridajte 6 žĺtkov a vyšľahajte do tuhého snehu. Zmiešajte 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny, 100 g hladkej múky a 20 g kakaa a preosejte do zmesi. Jemne vmiešajte. Cesto rozdeľte na dve polovice a každú polovicu uhladte na plech s papierom na pečenie s rozmermi 33 x 29 cm. Cesto pečieme pri 180 °C po dobu 5 minút na hornom/spodnom ohreve. Upečený základ nechajte úplne vychladnúť.

Svetlé cesto

V miske vyšľahajte 4 bielka a pridajte 75 g cukru. Po častiach pridávajte 4 žĺtky a miešajte. Zmiešajte 90 g hladkej múky s lyžičkou prášku do pečiva a preosejte do zmesi. Jemne vmiešajte vareškou. Cesto uhladte na plech s papierom na pečenie s rozmermi 33 x 29 cm. Cesto pečieme pri 180 °C po dobu 10 minút na hornom/spodnom ohreve. Upečený základ nechajte úplne vychladnúť.

Krém

250 g masla vyšľahajte do vzdušnej a ľahkej konzistencie. Miešajte a postupne pridávajte vychladnutý krém. Polovicu vzniknutého krému natrieme na kakaové cesto a uhladíme. Na krém položte svetlé cesto.

Sirup

Zmiešajte 200 ml vody a 200 ml jahodového sirupu. Sirup natrite na svetlé cesto štetcom. Potom natrite na sirupové cesto asi tretinu krému a naň položte kakaové cesto. Zvyšnú tretinu krému natrite na vrch kakaového cesta. Tortu vložte do chladničky vychladnúť.

Poleva

150 g čokolády roztopte v miske nad parou a pridajte 100 ml smotany. Polevu roztiahnite po vrchu koláča.

Po vychladnutí zarovnajte okraje a nakrájajte.

Dobrú chuť!

Veľkonočné tortové rezyVideo recept

Neváhajte a vyskúšajte tento recept na veľkonočné tortové rezy. Určite si ich zamilujete a stanú sa vašou novou veľkonočnou tradíciou.

Súvisiace články

Jemná čokoládová torta: Klasická torta, akú nám robievali naše mamy na narodeniny

Najlepšie mini Pavlovky: Sú oveľa jednoduchšie na prípravu a chutia rovnako ako klasická Pavlova torta

Čokoládové tyčinky len 3 ingrediencií a za 10 minút: Ideálne na všetky sviatky!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Einfache Rezepte

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty