Kto by nemiloval tú ikonickú čokoládovo-mliečnu tyčinku z chladiaceho boxu? A čo keby ste si ju mohli pripraviť doma, vo verzii lahodného krémového rezu? Tento RECEPT na domáci Kinder Pingui vás presvedčí, že to ide, a výsledok je priam božský! Jemné kakaové pláty sa striedajú s nadýchaným smotanovým krémom a prekvapením v podobe tenkej čokoládovej vrstvičky vo vnútri. Celý dezert je zahalený do lákavej čokoládovej polevy. Je taký jemný a chutný, že si možno poviete, že je ešte lepší ako originál!
Príprava domáceho Kinder Pingui rezu síce vyžaduje pár krokov a trochu času na chladenie, ale samotný postup nie je vôbec zložitý. Je to ideálny dezert na oslavu, víkendové maškrtenie alebo kedykoľvek, keď chcete potešiť seba a svojich blízkych niečím naozaj výnimočným. Vďaka tomuto receptu si môžete dopriať obľúbenú sladkosť v podobe celého koláča, ktorý sa rozplýva na jazyku.
Základné Info
- Čas prípravy: cca 45 minút
- Čas pečenia: 2 x 10 minút
- Čas chladenia: min. 4-5 hodín (ideálne cez noc)
- Počet porcií: cca 12-15 rezov
- Forma/Plech: Väčší plech (cca 30×40 cm) na pečenie plátov
- Náročnosť: Stredná ★★☆
Potrebujeme
Cesto
- 3 ks vaječných bielkov
- Štipka soli
- 3 lyžice kryštálového cukru
- 3 ks vaječných žĺtkov
- 3 lyžice teplej vody
- 3 lyžice hladkej múky (preosiatej)
- 6 g kypriaceho prášku do pečiva (cca 1,5 lyžičky)
- 1 lyžica kvalitného kakaa (nesladeného, preosiateho)
Krém
- 20 g želatíny v prášku
- 4 lyžice studenej vody (na napučanie želatíny)
- 500 ml smotany na šľahanie (min. 33% tuku, dobre vychladená)
Vnútorná čokoládová vrstva
- 100 g horkej čokolády (nalámanej)
- 70 g margarínu (alebo masla)
- 1 lyžica rastlinného oleja
- 50 ml vody
Vrchná čokoládová poleva
- 100 g čokolády na varenie (nalámanej)
- 50 g margarínu (alebo Cery/masla)
- 1 lyžica rastlinného oleja
Postup prípravy
Príprava Cesta
- Rúru predhrejte na 180 °C. Pripravte si veľký plech (cca 30×40 cm) a vysteľte ho papierom na pečenie.
- V čistej a suchej mise vyšľahajte bielky so štipkou soli dotuha. Keď začnú tvoriť špičky, postupne zašľahajte 3 lyžice kryštálového cukru a došľahajte na pevný, lesklý sneh.
- V inej, väčšej mise vyšľahajte žĺtky s 3 lyžicami teplej vody do svetlej peny.
- V ďalšej miske zmiešajte preosiatu hladkú múku, kypriaci prášok a preosiate kakao.
- Do vyšľahanej žĺtkovej peny opatrne striedavo vmiešajte (stierkou alebo na najnižších otáčkach) sypkú zmes a pripravený sneh z bielkov. Začnite aj končite snehom. Vmiešavajte len zľahka, kým sa suroviny nespoja, aby cesto zostalo nadýchané.
- Hotové cesto rovnomerne rozotrite v tenkej vrstve na pripravený plech vystlaný papierom na pečenie.

Pečenie plátov
- Plech vložte do predhriatej rúry a pečte približne 10 minút. Piškóta je hotová, keď je pružná na dotyk a okraje sa začínajú oddeľovať od papiera. Pozor, pečie sa rýchlo, nesmie sa vysušiť.
- Upečený plát vyberte z rúry, ihneď ho aj s papierom na pečenie preklopte na čistú utierku alebo druhý papier a nechajte úplne vychladnúť.
- Po vychladnutí plát prerežte presne na dve rovnaké polovice (alebo ak ste piekli na menšom plechu, upečte rovno dva samostatné tenké pláty). Z papiera na pečenie opatrne stiahnite.
Príprava krému
- Najprv nechajte napučať želatínu: Do malého hrnčeka alebo misky dajte 4 lyžice studenej vody a nasypte do nej práškovú želatínu. Premiešajte a nechajte asi 10 minút napučiavať.
- Vo veľkej mise vyšľahajte dobre vychladenú smotanu na šľahanie do tuhej šľahačky.
- Napučanú želatínu krátko zahrejte (napr. pár sekúnd v mikrovlnke alebo nad parou), len kým sa úplne nerozpustí a nie je tekutá. Nesmie sa variť!
- K vyšľahanej smotane pomaly, za stáleho miešania (metličkou alebo na nízkych otáčkach), prilejte tekutú, mierne vychladnutú želatínu. Krátko premiešajte, aby sa želatína rovnomerne rozptýlila v kréme.
Príprava vnútornej čokoládovej vrstvy
- Vo vodnom kúpeli (v miske položenej nad hrncom s mierne vriacou vodou) rozpustite nalámanú horkú čokoládu (100g) s margarínom (70g), olejom (1 lyžica) a vodou (50 ml). Miešajte dohladka.
- Odstavte a nechajte mierne vychladnúť, aby poleva nebola horúca, ale stále bola tekutá.
Skladanie rezu
- Na podnos alebo tácku položte jeden vychladnutý kakaový plát.
- Na plát rovnomerne rozotrite polovicu pripraveného šľahačkového krému. Uhlaďte povrch.
- Vložte do chladničky aspoň na 30 minút, aby krém trochu stuhol.
- Na stuhnutý krém opatrne nalejte mierne vychladnutú vnútornú čokoládovú vrstvu. Rozotrite ju po celej ploche.
- Vložte späť do chladničky a nechajte túto čokoládovú vrstvu poriadne stuhnúť (minimálne 1 hodinu, ideálne dlhšie).
- Na úplne stuhnutú čokoládovú vrstvu rovnomerne rozotrite druhú polovicu šľahačkového krému.
- Prikryte druhým kakaovým plátom a jemne pritlačte.
- Celý rez vložte opäť do chladničky aspoň na 1-2 hodiny pred finálnym poliatím.
Dokončenie polevou
- Pripravte vrchnú čokoládovú polevu: Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu na varenie (100g) s margarínom (50g) a olejom (1 lyžica). Miešajte dohladka.
- Polevu nechajte mierne vychladnúť, aby bola vlažná, ale stále dobre tekutá.
- Dobre vychladený rez vyberte z chladničky. Rovnomerne ho polejte pripravenou vrchnou polevou. Pomocou stierky môžete polevu uhladiť aj po bokoch, ak chcete.
- Vložte finálny domáci Kinder Pingui rez do chladničky a nechajte polevu aj celý zákusok poriadne stuhnúť, ideálne cez noc alebo aspoň 2-3 hodiny.
- Pred podávaním nechajte rez asi 10-15 minút postáť pri izbovej teplote, aby mierne povolil. Krájajte ostrým nožom namočeným v horúcej vode na úhľadné rezy.
Videorecept
Tipy
- Konzistencia krému: Kľúčom k pevnému, ale nadýchanému krému je správne zapracovaná želatína. Nesmie byť horúca a treba ju do šľahačky vmiešať rýchlo a rovnomerne. Ja ju pridávam tenkým prúdom za stáleho miešania.
- Chladenie je kľúčové: Nepodceňujte časy chladenia medzi jednotlivými vrstvami, najmä pred a po nanesení vnútornej čokoládovej vrstvy. Zabezpečí to pekné vrstvenie a stabilitu rezu. Finálne chladenie cez noc je ideálne.
- Tuk do polevy: Ak preferujete lepšiu chuť a lesk polevy, môžete margarín nahradiť kvalitným maslom alebo pokrmovým tukom (Cera), prípadne kombináciou masla a oleja. Mne sa osvedčila Cera pre pekný lesk vrchnej polevy.
- Krájanie: Pre pekné, čisté rezy je dôležité, aby bol domáci Kinder Pingui naozaj dobre vychladený. Nôž vždy namočím do horúcej vody a utriem dosucha pred každým rezom.

Tento domáci Kinder Pingui je skutočná lahôdka, ktorá poteší malých aj veľkých. Aj keď príprava vyžaduje trochu trpezlivosti s chladením, výsledný krémový rez je taký dobrý, že sa oplatí. Vyskúšajte tento RECEPT a presvedčte sa sami, či je lepší ako originál!
Inšpiráciu na tento recept sme čerpali od Natašine Slastice