Search

Domáci Kinder Pingui (lepší ako originál?): Tento RECEPT na krémový rez si zamilujete!

Domáci Kinder Pingui
Domáci Kinder Pingui

Obsah receptu

Kto by nemiloval tú ikonickú čokoládovo-mliečnu tyčinku z chladiaceho boxu? A čo keby ste si ju mohli pripraviť doma, vo verzii lahodného krémového rezu? Tento RECEPT na domáci Kinder Pingui vás presvedčí, že to ide, a výsledok je priam božský! Jemné kakaové pláty sa striedajú s nadýchaným smotanovým krémom a prekvapením v podobe tenkej čokoládovej vrstvičky vo vnútri. Celý dezert je zahalený do lákavej čokoládovej polevy. Je taký jemný a chutný, že si možno poviete, že je ešte lepší ako originál!

Príprava domáceho Kinder Pingui rezu síce vyžaduje pár krokov a trochu času na chladenie, ale samotný postup nie je vôbec zložitý. Je to ideálny dezert na oslavu, víkendové maškrtenie alebo kedykoľvek, keď chcete potešiť seba a svojich blízkych niečím naozaj výnimočným. Vďaka tomuto receptu si môžete dopriať obľúbenú sladkosť v podobe celého koláča, ktorý sa rozplýva na jazyku.

Základné Info

  • Čas prípravy: cca 45 minút
  • Čas pečenia: 2 x 10 minút
  • Čas chladenia: min. 4-5 hodín (ideálne cez noc)
  • Počet porcií: cca 12-15 rezov
  • Forma/Plech: Väčší plech (cca 30×40 cm) na pečenie plátov
  • Náročnosť: Stredná ★★☆

Potrebujeme

Cesto

  • 3 ks vaječných bielkov
  • Štipka soli
  • 3 lyžice kryštálového cukru
  • 3 ks vaječných žĺtkov
  • 3 lyžice teplej vody
  • 3 lyžice hladkej múky (preosiatej)
  • 6 g kypriaceho prášku do pečiva (cca 1,5 lyžičky)
  • 1 lyžica kvalitného kakaa (nesladeného, preosiateho)

Krém

  • 20 g želatíny v prášku
  • 4 lyžice studenej vody (na napučanie želatíny)
  • 500 ml smotany na šľahanie (min. 33% tuku, dobre vychladená)

Vnútorná čokoládová vrstva

  • 100 g horkej čokolády (nalámanej)
  • 70 g margarínu (alebo masla)
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 50 ml vody

Vrchná čokoládová poleva

  • 100 g čokolády na varenie (nalámanej)
  • 50 g margarínu (alebo Cery/masla)
  • 1 lyžica rastlinného oleja

Postup prípravy

Príprava Cesta

  1. Rúru predhrejte na 180 °C. Pripravte si veľký plech (cca 30×40 cm) a vysteľte ho papierom na pečenie.
  2. V čistej a suchej mise vyšľahajte bielky so štipkou soli dotuha. Keď začnú tvoriť špičky, postupne zašľahajte 3 lyžice kryštálového cukru a došľahajte na pevný, lesklý sneh.
  3. V inej, väčšej mise vyšľahajte žĺtky s 3 lyžicami teplej vody do svetlej peny.
  4. V ďalšej miske zmiešajte preosiatu hladkú múku, kypriaci prášok a preosiate kakao.
  5. Do vyšľahanej žĺtkovej peny opatrne striedavo vmiešajte (stierkou alebo na najnižších otáčkach) sypkú zmes a pripravený sneh z bielkov. Začnite aj končite snehom. Vmiešavajte len zľahka, kým sa suroviny nespoja, aby cesto zostalo nadýchané.
  6. Hotové cesto rovnomerne rozotrite v tenkej vrstve na pripravený plech vystlaný papierom na pečenie.

Banánovo-čokoládový koláč
TIP na dnes
Rýchly banánovo-čokoládový koláč: Hotový za 5 minút a len z 3 ingrediencií

Pečenie plátov

  1. Plech vložte do predhriatej rúry a pečte približne 10 minút. Piškóta je hotová, keď je pružná na dotyk a okraje sa začínajú oddeľovať od papiera. Pozor, pečie sa rýchlo, nesmie sa vysušiť.
  2. Upečený plát vyberte z rúry, ihneď ho aj s papierom na pečenie preklopte na čistú utierku alebo druhý papier a nechajte úplne vychladnúť.
  3. Po vychladnutí plát prerežte presne na dve rovnaké polovice (alebo ak ste piekli na menšom plechu, upečte rovno dva samostatné tenké pláty). Z papiera na pečenie opatrne stiahnite.

Príprava krému

  1. Najprv nechajte napučať želatínu: Do malého hrnčeka alebo misky dajte 4 lyžice studenej vody a nasypte do nej práškovú želatínu. Premiešajte a nechajte asi 10 minút napučiavať.
  2. Vo veľkej mise vyšľahajte dobre vychladenú smotanu na šľahanie do tuhej šľahačky.
  3. Napučanú želatínu krátko zahrejte (napr. pár sekúnd v mikrovlnke alebo nad parou), len kým sa úplne nerozpustí a nie je tekutá. Nesmie sa variť!
  4. K vyšľahanej smotane pomaly, za stáleho miešania (metličkou alebo na nízkych otáčkach), prilejte tekutú, mierne vychladnutú želatínu. Krátko premiešajte, aby sa želatína rovnomerne rozptýlila v kréme.

Príprava vnútornej čokoládovej vrstvy

  1. Vo vodnom kúpeli (v miske položenej nad hrncom s mierne vriacou vodou) rozpustite nalámanú horkú čokoládu (100g) s margarínom (70g), olejom (1 lyžica) a vodou (50 ml). Miešajte dohladka.
  2. Odstavte a nechajte mierne vychladnúť, aby poleva nebola horúca, ale stále bola tekutá.

Skladanie rezu

  1. Na podnos alebo tácku položte jeden vychladnutý kakaový plát.
  2. Na plát rovnomerne rozotrite polovicu pripraveného šľahačkového krému. Uhlaďte povrch.
  3. Vložte do chladničky aspoň na 30 minút, aby krém trochu stuhol.
  4. Na stuhnutý krém opatrne nalejte mierne vychladnutú vnútornú čokoládovú vrstvu. Rozotrite ju po celej ploche.
  5. Vložte späť do chladničky a nechajte túto čokoládovú vrstvu poriadne stuhnúť (minimálne 1 hodinu, ideálne dlhšie).
  6. Na úplne stuhnutú čokoládovú vrstvu rovnomerne rozotrite druhú polovicu šľahačkového krému.
  7. Prikryte druhým kakaovým plátom a jemne pritlačte.
  8. Celý rez vložte opäť do chladničky aspoň na 1-2 hodiny pred finálnym poliatím.

Dokončenie polevou

  1. Pripravte vrchnú čokoládovú polevu: Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu na varenie (100g) s margarínom (50g) a olejom (1 lyžica). Miešajte dohladka.
  2. Polevu nechajte mierne vychladnúť, aby bola vlažná, ale stále dobre tekutá.
  3. Dobre vychladený rez vyberte z chladničky. Rovnomerne ho polejte pripravenou vrchnou polevou. Pomocou stierky môžete polevu uhladiť aj po bokoch, ak chcete.
  4. Vložte finálny domáci Kinder Pingui rez do chladničky a nechajte polevu aj celý zákusok poriadne stuhnúť, ideálne cez noc alebo aspoň 2-3 hodiny.
  5. Pred podávaním nechajte rez asi 10-15 minút postáť pri izbovej teplote, aby mierne povolil. Krájajte ostrým nožom namočeným v horúcej vode na úhľadné rezy.

Videorecept

Tipy

  1. Konzistencia krému: Kľúčom k pevnému, ale nadýchanému krému je správne zapracovaná želatína. Nesmie byť horúca a treba ju do šľahačky vmiešať rýchlo a rovnomerne. Ja ju pridávam tenkým prúdom za stáleho miešania.
  2. Chladenie je kľúčové: Nepodceňujte časy chladenia medzi jednotlivými vrstvami, najmä pred a po nanesení vnútornej čokoládovej vrstvy. Zabezpečí to pekné vrstvenie a stabilitu rezu. Finálne chladenie cez noc je ideálne.
  3. Tuk do polevy: Ak preferujete lepšiu chuť a lesk polevy, môžete margarín nahradiť kvalitným maslom alebo pokrmovým tukom (Cera), prípadne kombináciou masla a oleja. Mne sa osvedčila Cera pre pekný lesk vrchnej polevy.
  4. Krájanie: Pre pekné, čisté rezy je dôležité, aby bol domáci Kinder Pingui naozaj dobre vychladený. Nôž vždy namočím do horúcej vody a utriem dosucha pred každým rezom.

Raňajkové jablkové palacinky
TIP na dnes
Rýchle raňajkové jablkové palacinky: Hotové za 5 minút a iné už nerobím

Tento domáci Kinder Pingui je skutočná lahôdka, ktorá poteší malých aj veľkých. Aj keď príprava vyžaduje trochu trpezlivosti s chladením, výsledný krémový rez je taký dobrý, že sa oplatí. Vyskúšajte tento RECEPT a presvedčte sa sami, či je lepší ako originál!

Inšpiráciu na tento recept sme čerpali od Natašine Slastice

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty