Domáce nadýchané buchty ako obláčik: Stačí jedna tajná ingrediencia a buchty budú najlepšie na svete!

nadýchané buchty
nadýchané buchty

Obsah receptu

Nadýchané domáce buchty, ktoré sú jemné ako obláčik, sú tým pravým riešením pre každú príležitosť. A verte nám, táto tajná ingrediencia vás určite prekvapí!

Nadýchané buchty sú klasika, ktorú milujú deti aj dospelí. Ale čo keby ste mohli svoje buchty povýšiť na úplne novú úroveň? A to všetko vďaka jednej špeciálnej prísade!

Tajomstvo dokonalých buchtičiek

Kľúčom k vytvoreniu dokonale nadýchaných buchtičiek je výber správnych surovín a postup prípravy. Ako sme už naznačili, existuje jedna špeciálna prísada, ktorá robí všetky rozdiely – jogurt. Táto prísada dodá buchtám jedinečnú textúru a chuť, ktorú budete milovať.

Ingrediencie

  • 700 g hladkej múky
  • 370 ml teplého mlieka
  • 20 g čerstvého droždia
  • 6 PL kryštálového cukru
  • 3 PL hustého jogurtu
  • 120 g masla izbovej teploty
  • 2 žĺtky
  • Štipku soli
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • Kôru z jedného citróna
  • Džem

Postup prípravy

  1. Do misky vysypte múku tak, aby v strede vznikla malá priehlbina.
  2. Do vytvorenej priehlbiny nalejte teplé mlieko a pridajte droždie. Pridajte 3 polievkové lyžice cukru a jemne zamiešajte, kým sa droždie nerozpustí.
  3. Po rozpustení droždia nechajte zmes odpočívať približne 20 minút.
  4. Následne do zmesi vmiešajte jogurt, maslo pri izbovej teplote, vopred rozšľahané žĺtky, soľ, vanilkový cukor a citrónovú kôru.
  5. Pridajte zostávajúce 3 polievkové lyžice cukru a všetko dobre premiešajte.
  6. Cesto vyklopte na čistý pracovný povrch a krátko ho premiesite.
  7. Potom ho preložte späť do misky, prikryte čistou utierkou a nechajte kysnúť približne 30 až 45 minút.
  8. Panvicu potrite maslom a vnútri rozložte nakysnuté cesto.
  9. Rukami formujte cesto do štvorcovej formy a rozdeľte na 24 menších štvorcov. Do stredu každého štvorca vložte lyžičku obľúbeného džemu.
  10. Takto pripravené buchtičky vložte do panvice, opäť prikryte utierkou a nechajte odpočívať ďalších 45 minút.
  11. Pred vložením do rúry buchtičky potrite rastlinným olejom.
  12. Pečte v rúre predhriatej na 180°C približne 30 až 35 minút.
  13. Po vybratí z rúry buchtičky ešte raz potrite olejom a prikryte utierkou. Nechajte ich odpočívať približne 30 minút.
  14. Pred podávaním ich posypeme práškovým cukrom.
  15. Dobrú chuť

Nadýchané buchty – Video recept

Tieto nadýchané buchty sú skutočným potešením pre celú rodinu. Jogurt v nich zabezpečuje, že sú mäkké, vláčne a nadýchané. Ako ste mohli vidieť, príprava je jednoduchá a rýchla. Určite vás a vašich blízkych poteší tento domáci recept. Tak prečo si ho nevyskúšať? Upečte si doma tieto úžasné nadýchané buchty a vychutnajte si ich!

Súvisiace články

Mäkké a neskutočne chutné tvarohové buchty: Cesto z 1 kocky tvarohu a BEZ kysnutia!

Najlepšie domáce buchtičky: Recept na mäkké a nadýchané pečivo. Už nemusíte chodiť do pekárne!

Vynikajúce Talianske plnené buchty: Sú mäkučké a hneď na stole!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Moja malá kuchynka

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty