Nadýchané domáce buchty, ktoré sú jemné ako obláčik, sú tým pravým riešením pre každú príležitosť. A verte nám, táto tajná ingrediencia vás určite prekvapí!
Nadýchané buchty sú klasika, ktorú milujú deti aj dospelí. Ale čo keby ste mohli svoje buchty povýšiť na úplne novú úroveň? A to všetko vďaka jednej špeciálnej prísade!
Tajomstvo dokonalých buchtičiek
Kľúčom k vytvoreniu dokonale nadýchaných buchtičiek je výber správnych surovín a postup prípravy. Ako sme už naznačili, existuje jedna špeciálna prísada, ktorá robí všetky rozdiely – jogurt. Táto prísada dodá buchtám jedinečnú textúru a chuť, ktorú budete milovať.
Ingrediencie
- 700 g hladkej múky
- 370 ml teplého mlieka
- 20 g čerstvého droždia
- 6 PL kryštálového cukru
- 3 PL hustého jogurtu
- 120 g masla izbovej teploty
- 2 žĺtky
- Štipku soli
- 1 balenie vanilkového cukru
- Kôru z jedného citróna
- Džem
Postup prípravy
- Do misky vysypte múku tak, aby v strede vznikla malá priehlbina.
- Do vytvorenej priehlbiny nalejte teplé mlieko a pridajte droždie. Pridajte 3 polievkové lyžice cukru a jemne zamiešajte, kým sa droždie nerozpustí.
- Po rozpustení droždia nechajte zmes odpočívať približne 20 minút.
- Následne do zmesi vmiešajte jogurt, maslo pri izbovej teplote, vopred rozšľahané žĺtky, soľ, vanilkový cukor a citrónovú kôru.
- Pridajte zostávajúce 3 polievkové lyžice cukru a všetko dobre premiešajte.
- Cesto vyklopte na čistý pracovný povrch a krátko ho premiesite.
- Potom ho preložte späť do misky, prikryte čistou utierkou a nechajte kysnúť približne 30 až 45 minút.
- Panvicu potrite maslom a vnútri rozložte nakysnuté cesto.
- Rukami formujte cesto do štvorcovej formy a rozdeľte na 24 menších štvorcov. Do stredu každého štvorca vložte lyžičku obľúbeného džemu.
- Takto pripravené buchtičky vložte do panvice, opäť prikryte utierkou a nechajte odpočívať ďalších 45 minút.
- Pred vložením do rúry buchtičky potrite rastlinným olejom.
- Pečte v rúre predhriatej na 180°C približne 30 až 35 minút.
- Po vybratí z rúry buchtičky ešte raz potrite olejom a prikryte utierkou. Nechajte ich odpočívať približne 30 minút.
- Pred podávaním ich posypeme práškovým cukrom.
- Dobrú chuť
Nadýchané buchty – Video recept
Tieto nadýchané buchty sú skutočným potešením pre celú rodinu. Jogurt v nich zabezpečuje, že sú mäkké, vláčne a nadýchané. Ako ste mohli vidieť, príprava je jednoduchá a rýchla. Určite vás a vašich blízkych poteší tento domáci recept. Tak prečo si ho nevyskúšať? Upečte si doma tieto úžasné nadýchané buchty a vychutnajte si ich!
Súvisiace články
Mäkké a neskutočne chutné tvarohové buchty: Cesto z 1 kocky tvarohu a BEZ kysnutia!
Najlepšie domáce buchtičky: Recept na mäkké a nadýchané pečivo. Už nemusíte chodiť do pekárne!
Vynikajúce Talianske plnené buchty: Sú mäkučké a hneď na stole!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Moja malá kuchynka