Search

Domáce maslové croissanty: Chutia úplne ako z pekárne, cesto je mäkučké a jemné!

Domáce maslové croissanty
Domáce maslové croissanty

Obsah receptu

Publikované: 29. júna 2023, 00:00

Po dlhých rokoch hľadania najlepšieho receptu na domáce maslové croissanty sme konečne našli ten pravý. Tento recept na skladané cesto je jednoducho úžasný. Výsledné pečivo je jemné a nadýchané, akoby ste jedli malý obláčik.

Domáce maslové croissanty – Ingrediencie:

  • Voda (200 ml)
  • Mlieko (200 ml)
  • Soľ (5 g)
  • Cukor (60 g)
  • Droždie (10 g)
  • Olej (20 ml)
  • Vajcia (2 kusy)
  • Hladká múka (800 g)
  • Mäkké maslo (280 g)
  • Varené kondenzované mlieko (300 g)
  • Vajce (1 kus)

Postup prípravy:

  1. V miske zmiešajte vlažnú vodu, mlieko a cukor. Pridajte droždie, prikryte a nechajte 15 minút stáť.
  2. Do zmesi pridajte soľ, vajíčka a olej. Premiešajte.
  3. Pridajte preosiatu múku a vypracujte jednotné cesto. Prikryte utierkou a nechajte 1 hodinu kysnúť.
  4. Na pomúčenej doske cesto vyformujte do tvaru šúľku a nakrájajte na 9 dielov.
  5. Každý diel cesta rozvaľkajte, potrite zmäknutým maslom a vrstvite na seba.
  6. Vrch pomúčite a rozvaľkajte natenko. Nakrájajte na trojuholníčky.
  7. Na širšiu stranu trojuholníčka navrstvite lyžičku prevareného kondenzovaného mlieka a zrolujte.
  8. Uložte na plech vystlaný papierom a potrite vajíčkom.
  9. Pečte v rúre pri teplote 180 ° C po dobu 30 minút.

Vyskúšajte tento recept a užite si domáce rožky, ktoré sú jemné ako dych. Prajeme vám dobrú chuť!

Video recept:

Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Appetizing.tv-Baking Recipes

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty