Domáce hrnčekové rožteky, jemné ako bavlnka: Krásne, čerstvé a voňavé!

Domáce hrnčekové rožteky
Domáce hrnčekové rožteky

Obsah receptu

Domáce hrnčekové rožteky sú skvelým riešením na raňajky, desiatu alebo olovrant. Sú jemné ako bavlnka a navyše sa rýchlo upečú. Poďte si ich pripraviť!

Chcete si upiecť doma mäkké a nadýchané rožteky, ktoré budú chutiť ako od babičky? Tento recept je pre vás to pravé! Je jednoduchý, rýchly a zvládne ho aj začiatočník.

Domáce hrnčekové rožteky

Ingrediencie

  • 2 hrnčeky mlieka
  • ¾ hrnčeka oleja (180 ml)
  • 2 bielky
  • 1 polievkovú lyžicu kryštálového cukru
  • 1 balenie sušeného droždia
  • 900 g hladkej múky
  • 1 čajovú lyžičku soli
  • 2 žĺtky na potretie
  • Náplň: podľa chuti (tvaroh, lekvár, mak)

1 hrnček = 200 ml

Postup prípravy

  1. Do misky nalejte mlieko, pridajte olej, cukor, bielky a droždie. Dôkladne premiešajte.
  2. Postupne pridávajte preosiatu múku – najskôr polovicu, premiešajte, a potom druhú polovicu.
  3. Zmes spracujte do jednotného cesta.
  4. Cesto preložte na pomúčenú pracovnú dosku a dôkladne ho premiesite.
  5. Vytvarujte jednotný bochník a nechajte ho na teplom mieste vykysnúť.
  6. Po vykysnutí cesto rozdeľte a pridajte náplň podľa vlastnej chuti.
  7. Z cesta a náplne vytvarujte rožteky.
  8. Pečte v predhriatej rúre pri teplote 190 stupňov, približne 15 minút, alebo kým rožteky nezískajú zlatistú farbu.

Domáce hrnčekové rožtekyVideo recept

Tieto rožteky sú jednoducho dokonalé. Sú mäkké, nadýchané a chutia fantasticky. Určite si ich zamilujete!

Súvisiace články

Výborné Turecké tvarohové rožky: Neskutočne jemné a vláčne!

Úžasné domáce Rakúske slané rožky SALZSTANGERL: Jednoduché rožky s chrumkavou kôrkou a jemnou striedkou

Takéto fantastické rožky v obchode nekúpite! Rýchly recept na domáce rožteky, ktoré sú chrumkavé a poctivé!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Uradi Sama- Ideje za kreativce

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty