Domáce hrnčekové rožteky sú skvelým riešením na raňajky, desiatu alebo olovrant. Sú jemné ako bavlnka a navyše sa rýchlo upečú. Poďte si ich pripraviť!
Chcete si upiecť doma mäkké a nadýchané rožteky, ktoré budú chutiť ako od babičky? Tento recept je pre vás to pravé! Je jednoduchý, rýchly a zvládne ho aj začiatočník.
Domáce hrnčekové rožteky
Ingrediencie
- 2 hrnčeky mlieka
- ¾ hrnčeka oleja (180 ml)
- 2 bielky
- 1 polievkovú lyžicu kryštálového cukru
- 1 balenie sušeného droždia
- 900 g hladkej múky
- 1 čajovú lyžičku soli
- 2 žĺtky na potretie
- Náplň: podľa chuti (tvaroh, lekvár, mak)
1 hrnček = 200 ml
Postup prípravy
- Do misky nalejte mlieko, pridajte olej, cukor, bielky a droždie. Dôkladne premiešajte.
- Postupne pridávajte preosiatu múku – najskôr polovicu, premiešajte, a potom druhú polovicu.
- Zmes spracujte do jednotného cesta.
- Cesto preložte na pomúčenú pracovnú dosku a dôkladne ho premiesite.
- Vytvarujte jednotný bochník a nechajte ho na teplom mieste vykysnúť.
- Po vykysnutí cesto rozdeľte a pridajte náplň podľa vlastnej chuti.
- Z cesta a náplne vytvarujte rožteky.
- Pečte v predhriatej rúre pri teplote 190 stupňov, približne 15 minút, alebo kým rožteky nezískajú zlatistú farbu.
Domáce hrnčekové rožteky – Video recept
Tieto rožteky sú jednoducho dokonalé. Sú mäkké, nadýchané a chutia fantasticky. Určite si ich zamilujete!
Súvisiace články
Výborné Turecké tvarohové rožky: Neskutočne jemné a vláčne!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Uradi Sama- Ideje za kreativce