Máte chuť na domáce hamburgery? Pripravte si ich podľa nášho jednoduchého receptu a vychutnajte si šťavnaté a chutné mäso v domácom prostredí.
Domáce hamburgery sú skvelou voľbou pre rodinné stretnutia alebo večeru s priateľmi. S naším receptom si ich pripravíte ľahko a rýchlo. Stačí vám kvalitné mäso, zopár základných ingrediencií a chuť experimentovať. Vyskúšajte náš osvedčený recept a prekvapte svojich blízkych lahodnými burgermi.
Ingrediencie:
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 cibuľa
- 1 vajce
- 50 g strúhanky
- 1 polievková lyžica oleja
- 3 polievkové lyžice minerálnej vody
- Soľ
- Čierne korenie
- Suchá zmes korenín
- Petržlenová vňať
Postup prípravy:
- Do mletého hovädzieho mäsa nastrúhame cibuľu.
- Pridáme soľ, korenie, suchú zmes korenín, vajce, olej, minerálnu vodu, strúhanku a nasekanú petržlenovú vňať.
- Zmes dôkladne premiešame a necháme odpočívať v chladničke aspoň 30 minút.
- Formujeme karbonátky a smažíme ich na stredne vysokej teplote 5 – 7 minút, prípadne podľa chuti.
Tipy:
- Pre ešte šťavnatejšie domáce hamburgery pridajte do mäsovej zmesi lyžicu studenej vody.
- Ak chcete experimentovať s chuťou, môžete do zmesi pridať aj nadrobno nakrájanú slaninu, údený syr alebo bylinky.
- Domáce hamburgery môžete podávať v žemli s obľúbenou zeleninou, syrom a omáčkami.
- Mäsové karbonátky môžete grilovať, smažiť na panvici alebo piecť v rúre.
- Nezabudnite na kvalitné žemle, ktoré sú základom pre dokonalý hamburger.
Video recept:
Veríme, že si domáce hamburgery podľa nášho receptu vychutnáte. Prajeme vám dobrú chuť!
Vyskúšajte aj:
Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.
Inšpiráciu na tento recept sme čerpali od Kuhinja za 10