Čokoládová torta MONTE za 15 minút: Chuť, ktorá sa nedá opísať!

Čokoládová torta MONTE
Čokoládová torta MONTE

Obsah receptu

Čokoládová torta MONTE – neodolateľný dezert, ktorý osloví vaše chuťové bunky do hĺbky! Zažite magickú chuť, ktorá vznikne za pár minút.

Každý milovník čokolády pozná ten pocit, keď sa rozplynúvajúce kúsky čokolády tajne zmenia na zážitok na jazyku. Čokoládová torta MONTE je presne tým zážitkom, pripravená za okamih a stvorená pre každú príležitosť!

Výnimočná chuť za pár minút

V modernom svete, kde je čas vzácnym tovarom, je náročné nájsť recepty, ktoré ponúkajú kombináciu rýchlosti a dokonalosti chuti. A práve tu vstupuje na scénu naša Čokoládová torta MONTE.

Prečo práve Čokoládová torta MONTE?

Táto torta nie je len o čokoláde. Je to harmónia ingrediencií, ktoré sa spájajú do dokonalej symfónie chuti. A čo je na tom najlepšie? Je jednoduchá na prípravu a nevyžaduje si žiadne špeciálne zručnosti.

Ingrediencie:

  • 2 vajcia
  • Štipka soli
  • 120 g kryštálového cukru
  • 150 ml mlieka
  • 50 ml rastlinného oleja
  • 150 g hladkej múky
  • 30 g kakaa
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 10 g želatíny
  • 50 ml vody
  • 200 g kondenzovaného mlieka
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 50 g čokolády
  • 40 ml smotany na šľahanie

Postup prípravy:

  1. V hlbokej miske vyšľaháme vajcia so štipkou soli do peny. Počas šľahania postupne pridávame cukor a následne aj mlieko.
  2. Pridáme rastlinný olej a dôkladne premiešame.
  3. V inej miske zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva. Tieto suché zložky postupne preosejeme do vaječnej zmesi a premiešame do hladka.
  4. Získané cesto prelejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a zarovnáme.
  5. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C počas 15 minút. Po vychladnutí cesto rozdelíme na dve polovice.
  6. Jednu polovicu cesta umiestnime na dno formy s odnímateľnými bokmi.
  7. V malej miske zmiešame želatínu s vodou a necháme napučať.
  8. V hlbokej miske vyšľaháme kondenzované mlieko so smotanou na šľahanie. K tejto zmesi pridáme nášu želatínovú zmes a dôkladne premiešame.
  9. Takto získaný krém nanesieme na prvú polovicu cesta v forme. Následne pokryjeme druhou polovicou.
  10. V menšej nádobe roztopíme čokoládu a zmiešame s 40 ml smotany na šľahanie. Týmto čokoládovým toppingom potrieme vrch dezertu.
  11. Dezert umiestnime do chladničky aspoň na hodinu.
  12. Pred servírovaním odstránime formu.

Podávame chladené a prajeme vám dobrú chuť!

Čokoládová torta MONTE – video recept

Čokoládová torta MONTE nie je len obyčajným dezertom. Je to zážitok, ktorý môžete zažiť v pohodlí svojho domova za necelých 15 minút. Pripravte si tento nádherný dezert pre seba a svojich blízkych a vychutnajte si momenty plné radosti a čokoládovej extázy.

Súvisiace články

Fantastická MOKRÁ ČOKOLÁDOVÁ TORTA: NAJ, akú som kedy upiekla!

Hrnčekový mokrý čokoládový koláč, ktorý sa topí v ústach: Tak lahodný a šťavnatý koláč som ešte nejedla!

7-lyžicový čokoládový koláč z mixéra: Je fantasticky nadýchaný a len z 2 vajec!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Výdatné jedlo

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty