Chrumkavé čili rezance s hovädzím mäsom: Rýchly a jednoduchý recept plný výrazných chutí!

Chrumkavé čili rezance s hovädzím mäsom
Chrumkavé čili rezance s hovädzím mäsom

Obsah receptu

Chcete si doma pripraviť lahodné a chrumkavé čili rezance s hovädzím mäsom? S týmto jednoduchým receptom sa to podarí aj začiatočníkom v kuchyni. Stačí len pár ingrediencií a niekoľko jednoduchých krokov a na stole budete mať chutné a výživné jedlo.

Hľadáte chutný a rýchly spôsob, ako si pripraviť hovädzie mäso s rezancami a zeleninou priamo doma? Tento recept vám ukáže, ako jednoducho pripraviť lahodné jedlo plné výrazných chutí, ktoré si zamilujete vy aj vaša rodina.

Chrumkavé čili rezance s hovädzím mäsom

Ingrediencie:

  • 400 g čerstvých vaječných rezancov
  • 300 g hovädzej sviečkovej, nakrájanej na tenké prúžky
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky čierneho korenia
  • 2 lyžice oleja

Na zeleninu s omáčkou:

  • 1 lyžica oleja
  • 1 červená paprika, nakrájaná
  • 200 g brokolice, nakrájanej na malé ružičky
  • 3 strúčiky cesnaku, olúpané a nasekané
  • 2 lyžičky nastrúhaného zázvoru
  • 90 ml šťavy z limetky
  • 90 ml sójovej omáčky
  • 6 lyžíc kryštálového cukru
  • 1 červená čili paprička, jemne nasekaná
  • 4 jarné cibuľky, nakrájané na drobné kúsky

Na dozdobenie:

  • 1 lyžička čili vločiek
  • 1 lyžička jemne nasekaných čerstvých čili papričiek
  • 2 jarné cibuľky, nasekané na drobno

Postup prípravy:

  1. Mäsové prúžky vložte do misky a pridajte kukuričný škrob, soľ a korenie. Premiešajte, kým nie sú kúsky mäsa úplne obalené.
  2. Rozohrejte olej v panvici. Keď je olej horúci, pridajte mäso a smažte, kým nie je tmavohnedé, trvá to cca 5 minút.
  3. Mäso vyberte z panvice a vložte do misky vystlanej kuchynskými utierkami, aby nasiakol do nich prebytočný tuk.
  4. Znížte teplotu a pridajte ďalšiu lyžicu oleja do panvice. Pridajte brokolicu a červenú papriku a opekajte 2-3 minúty, kým nie sú mierne uvarené, ale stále chrumkavé.
  5. Pridajte cesnak a zázvor a smažte ďalších 30 sekúnd za stáleho miešania. Potom pridajte zeleninu do misky s mäsom.
  6. Do misky pridajte šťavu z limetky, sójovú omáčku, cukor a nasekanú čili papričku a všetko dobre premiešajte.
  7. Omáčku nalejte do panvice. Zohrejte na vysokej teplote a nechajte variť približne 2-3 minúty.
  8. Do panvice pridajte rezance a varte, pravidelne miešajte, kým sa rezance ohriali.
  9. Pridajte do panvice mäso a zeleninu. Opekajte ďalšie 2-3 minúty, kým nie sú všetky ingrediencie ohriate.
  10. Rozdeľte do misiek a ozdobte čili vločkami, nasekanými čili papričkami a jarnými cibuľkami.

Tipy:

  • Čerstvá zelenina a bylinky dodajú vášmu jedlu oveľa lepšiu chuť a vôňu.
  • Ak chcete dosiahnuť tenké prúžky mäsa, tak nechajte mäso na 10 minút v mrazničke pred krájaním.
  • Na dosiahnutie chrumkavého mäsa je dôležité mať wok alebo panvicu dobre rozohriatu pred pridaním mäsa.
  • Ak máte radi pikantnejšie jedlá, pridajte viac čili papričiek alebo čili vločiek.

    Chrumkavé čili rezance s hovädzím mäsomVideo recept:

    Tento recept na chrumkavé čili rezance s hovädzím mäsom je skvelým spôsobom, ako si pripraviť chutnú a výživnú večeru rýchlo a jednoducho. Vďaka čerstvým ingredienciám a jednoduchej príprave sa toto jedlo stane obľúbeným v každej domácnosti.

    Súvisiace články:

    Hovädzie mäso s cesnakom a zeleninou z rúry: Recept na šťavnatý nedeľný obed

    Vynikajúca domáca Quesadilla s hovädzím mäsom a syrom: Rýchle a chutné jedlo pre celú rodinu!

    Dusené hovädzie mäso na burgundský spôsob v lahodnej omáčke s hubami


    Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Kitchen Sanctuary

    Google Správy: Daj nám ⭐

    Podobné recepty