Chcete si doma pripraviť lahodné a chrumkavé čili rezance s hovädzím mäsom? S týmto jednoduchým receptom sa to podarí aj začiatočníkom v kuchyni. Stačí len pár ingrediencií a niekoľko jednoduchých krokov a na stole budete mať chutné a výživné jedlo.
Hľadáte chutný a rýchly spôsob, ako si pripraviť hovädzie mäso s rezancami a zeleninou priamo doma? Tento recept vám ukáže, ako jednoducho pripraviť lahodné jedlo plné výrazných chutí, ktoré si zamilujete vy aj vaša rodina.
Chrumkavé čili rezance s hovädzím mäsom
Ingrediencie:
- 400 g čerstvých vaječných rezancov
- 300 g hovädzej sviečkovej, nakrájanej na tenké prúžky
- 2 lyžice kukuričného škrobu
- 1/4 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky čierneho korenia
- 2 lyžice oleja
Na zeleninu s omáčkou:
- 1 lyžica oleja
- 1 červená paprika, nakrájaná
- 200 g brokolice, nakrájanej na malé ružičky
- 3 strúčiky cesnaku, olúpané a nasekané
- 2 lyžičky nastrúhaného zázvoru
- 90 ml šťavy z limetky
- 90 ml sójovej omáčky
- 6 lyžíc kryštálového cukru
- 1 červená čili paprička, jemne nasekaná
- 4 jarné cibuľky, nakrájané na drobné kúsky
Na dozdobenie:
- 1 lyžička čili vločiek
- 1 lyžička jemne nasekaných čerstvých čili papričiek
- 2 jarné cibuľky, nasekané na drobno
Postup prípravy:
- Mäsové prúžky vložte do misky a pridajte kukuričný škrob, soľ a korenie. Premiešajte, kým nie sú kúsky mäsa úplne obalené.
- Rozohrejte olej v panvici. Keď je olej horúci, pridajte mäso a smažte, kým nie je tmavohnedé, trvá to cca 5 minút.
- Mäso vyberte z panvice a vložte do misky vystlanej kuchynskými utierkami, aby nasiakol do nich prebytočný tuk.
- Znížte teplotu a pridajte ďalšiu lyžicu oleja do panvice. Pridajte brokolicu a červenú papriku a opekajte 2-3 minúty, kým nie sú mierne uvarené, ale stále chrumkavé.
- Pridajte cesnak a zázvor a smažte ďalších 30 sekúnd za stáleho miešania. Potom pridajte zeleninu do misky s mäsom.
- Do misky pridajte šťavu z limetky, sójovú omáčku, cukor a nasekanú čili papričku a všetko dobre premiešajte.
- Omáčku nalejte do panvice. Zohrejte na vysokej teplote a nechajte variť približne 2-3 minúty.
- Do panvice pridajte rezance a varte, pravidelne miešajte, kým sa rezance ohriali.
- Pridajte do panvice mäso a zeleninu. Opekajte ďalšie 2-3 minúty, kým nie sú všetky ingrediencie ohriate.
- Rozdeľte do misiek a ozdobte čili vločkami, nasekanými čili papričkami a jarnými cibuľkami.
Tipy:
- Čerstvá zelenina a bylinky dodajú vášmu jedlu oveľa lepšiu chuť a vôňu.
- Ak chcete dosiahnuť tenké prúžky mäsa, tak nechajte mäso na 10 minút v mrazničke pred krájaním.
- Na dosiahnutie chrumkavého mäsa je dôležité mať wok alebo panvicu dobre rozohriatu pred pridaním mäsa.
- Ak máte radi pikantnejšie jedlá, pridajte viac čili papričiek alebo čili vločiek.
Chrumkavé čili rezance s hovädzím mäsom – Video recept:
Tento recept na chrumkavé čili rezance s hovädzím mäsom je skvelým spôsobom, ako si pripraviť chutnú a výživnú večeru rýchlo a jednoducho. Vďaka čerstvým ingredienciám a jednoduchej príprave sa toto jedlo stane obľúbeným v každej domácnosti.
Súvisiace články:
Hovädzie mäso s cesnakom a zeleninou z rúry: Recept na šťavnatý nedeľný obed
Vynikajúca domáca Quesadilla s hovädzím mäsom a syrom: Rýchle a chutné jedlo pre celú rodinu!
Dusené hovädzie mäso na burgundský spôsob v lahodnej omáčke s hubami
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Kitchen Sanctuary