Vychutnajte si lahodnú, chrumkavú zapekanú cuketu s mozzarellou a parmezánom. Tento jednoduchý a chutný recept je ideálny na ľahkú večeru alebo prílohu.
Pripravte si chutné pečené cukety s cibuľou, mozzarellou a parmezánom. Tento rýchly a jednoduchý recept vám zaručene spríjemní deň.
Chrumkavá zapekaná cuketa s parmezánom
Ingrediencie:
- 2 cukety
- 1 cibuľa
- Olivový olej
- Soľ
- Čierne korenie
- Oregano
- 3 vajcia
- Strúhaný parmezán
- Strúhanka
- Syr mozzarella
Postup prípravy:
- Cukety rozkrojte pozdĺžne a potom nakrájajte na polmesiačiky a vložte do misky.
- Cibuľu nakrájajte na tenké pásiky a pridajte k cukete.
- Zeleninu polejte olejom, osoľte a okoreňte. Všetko spolu premiešajte.
- Zeleninovú zmes dajte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 20 minút.
- V ďalšej miske zmiešajte vajcia, soľ, korenie, oregano a čerstvú petržlenovú vňať. Všetko spolu dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
- Upečenú zeleninu premiešajte a pridajte do vajíčkovej zmesi.
- Zapekaciu misu potrite olejom a vložte do nej polovicu zeleninovej zmesi. Na zeleninu poukladajte plátky mozzarelly a potom pridajte zvyšnú polovicu zeleninovej zmesi.
- Na záver posypte zeleninu ešte parmezánom a strúhankou, pokvapkajte olivovým olejom a dajte do rúry na 180°C na ďalších 20 minút.
- Po upečení nechajte trochu vychladnúť a podávajte.
Tipy:
- Môžete pridať aj iné druhy syra, ako napríklad gouda alebo cheddar, pre rôzne chute.
- Podávajte s čerstvým chlebom alebo ako prílohu k hlavnému jedlu.
- Nahraďte klasickú strúhanku bezlepkovou strúhankou, pre bezlepkovú verziu.
Chrumkavá zapekaná cuketa s parmezánom – Video recept:
Tento recept na chrumkavú zapekanú cuketu s parmezánom je skvelým spôsobom, ako využiť sezónnu zeleninu a pripraviť chutné jedlo pre celú rodinu.
Súvisiace články:
Chrumkavé cuketové rezne s dresingom z kyslej smotany: Cuketa lepšia ako mäso!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Dolci Sapori