Bravčové rezne pod perinkou z jedného plechu: Už dávno nerobím vyprážané rezne, pretože som sa naučila tento recept!

Bravčové rezne pod perinkou z jedného plechu
Bravčové rezne pod perinkou z jedného plechu

Obsah receptu

Snívate o lahodných bravčových rezňoch, ktoré sú jednoduché na prípravu a zároveň chutnejšie ako tie klasické vyprážané? V tom prípade máme pre vás perfektný recept na bravčové rezne pod perinkou z jedného plechu! Tento recept je ideálny pre začiatočníkov v kuchyni a zaručene poteší celú rodinu.

Bravčové rezne pod perinkou z jedného plechu. Už nebudete chcieť vyprážať rezne tradičným spôsobom, keď objavíte túto jednoduchú a delikátnu metódu ich prípravy.

Bravčové rezne pod perinkou z jedného plechu

Ingrediencie:

  • 1-1,2 kg mäsového karé
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • 5 stredne veľkých zemiakov
  • 1 cibuľa
  • Olej
  • 100-120 g syra
  • 1 lyžička horčice
  • 2 lyžice majonézy
  • 2 lyžice bieleho jogurtu
  • Papier na pečenie

Postup prípravy:

  1. Príprava mäsa:
  • Mäso z karé nakrájajte na tenké plátky.
  • Plátky mäsa prikryte potravinovou fóliou a jemne naklepte.
  • Osolte a okoreňte podľa chuti.
  1. Príprava zemiakov:
  • Zemiaky očistite a nastrúhajte na hrubom strúhadle.
  • Nastrúhané zemiaky ochutíme soľou a korením.
  1. Vrstvenie v zapekacej mise:
  • Zapekaciu misu potrite trochou rastlinného oleja a na ňu navrstvíte pripravené zemiaky.
  • Cibuľu nakrájajte na tenké plátky a rozložte ju na vrstvu zemiakov.
  1. Príprava syrovej zmesi:
  • Syr nastrúhajte a premiešajte s horčicou, majonézou a jogurtom.
  • Zmes ochutíme soľou a dobre premiešajte.
  1. Pokrytie mäsa:
  • Syrovú zmes rozotrite na plátky mäsa.
  • Plátky mäsa položte na vrstvu zemiakov a cibule v zapekacej mise.
  1. Pečenie:
  • Plech prikryte navlhčeným papierom na pečenie a pečte vo vyhriatej rúre pri teplote 200°C po dobu 20 minút.
  • Po uplynutí tejto doby odstráňte papier a pečte ešte ďalších 20 minút, kým mäso nezíska zlatistú farbu.

Podávajte teplé a vychutnajte si lahodné pečené karé so zemiakmi a syrovou zmesou.

Tipy:

  • Použite kvalitné mäso: Odporúčame použiť mäsové karé, ktoré je jemné a šťavnaté.
  • Vychutnajte si zostatky: Tento pokrm je skvelý aj na druhý deň, stačí ho ohriať v rúre alebo mikrovlnke.
  • Skúšajte rôzne syry: Môžete experimentovať s rôznymi druhmi syra, ako napríklad cheddar, gouda alebo parmezán.
  • Dolaďte chuť: Ak máte radi výraznejšie chute, pridajte do syrovej zmesi cesnak alebo rôzne bylinky podľa vlastného výberu.

Bravčové rezne pod perinkou z jedného plechuVideo recept:

Bravčové rezne pod perinkou z jedného plechu sú skvelou alternatívou k tradične vyprážaným rezňom. Vďaka tejto metóde dosiahnete vynikajúcu chuť a jemnosť mäsa bez potreby dlhého státia pri sporáku.

Súvisiace články:

Šťavnaté bravčové rezne so zeleninou a syrom pečené v rúre: Recept pre začiatočníkov

Prírodné bravčové rezne s kukuricou podľa babky Stanky: Najlepší nedeľný obed!

Fantastické teľacie rezne na prírodno: Takto pripravené sú mäkké ako maslo. Nepotrebujete ani nôž!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Lecker schnell

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty