Mätové nanuky sú skvelým spôsobom, ako sa osviežiť počas horúcich letných dní. Tento recept je jednoduchý na prípravu a výsledok je fantastický. Kombinácia mäty a čokolády je veľmi lahodná a osviežujúca.
Mätové nanuky – Ingrediencie
Na prípravu týchto mätových nanukov budete potrebovať 500 ml mlieka, 125 g kryštálového cukru, 4 žĺtky, 20 g mäty, 120 ml smotany na šľahanie, 200 g mliečnej čokolády, 30 ml oleja a voliteľne zelené potravinárske farbivo.
Príprava
Začnite tým, že do hrnca nalejete mlieko, pridáte kryštálový cukor a žĺtka. Varíte na miernom ohni a za stáleho miešania privediete do varu. Potom vložíte mätu a rozmixujete tyčovým mixérom. Môžete pridať potravinárske farbivo a znovu rozmixujete. Zmes precedíte do misy cez sitko a necháte v chladničke dobre vychladnúť.
Do samostatnej misy si nalejete šľahačkovú smotanu a vyšľaháte ju na šľahačku. Hmotu si vyberiete z chladničky a zapracujete do nej šľahačku tak, aby bola zmes kompaktná. Následne ju nalejete do formy na nanuky, vložíte do nich paličky a odložíte do mrazničky.
Vo vodnom kúpeli si roztopíte čokoládu, primiešate trochu oleja a keď je zmes kompaktná, namočíte do nej zmrazené nanuky. Čokoládu necháte stuhnúť a môžete podávať.
Dobrú chuť!
Video recept
Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️
Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na BEZ PEČENIA, BEZ MÚKY – EXPRESNÝ DEZERT PRIPRAVENÝ ZA 10 MINÚT
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála ricette arabe