Viedenský kapustový šalát je tradičná kapustová príloha, ktorá je obľúbená nielen v Rakúsku, ale aj v mnohých domácnostiach po celom svete. Je to zdravá, chutná a ľahko stráviteľná alternatíva k bežným prílohám. Tento recept je inšpirovaný nemeckým spôsobom prípravy a je ideálny ako doplnok k mäsovým pokrmom.
Viedenský kapustový šalát s cviklou – RECEPT:
Ingrediencie:
- 1 červená repa
- 1/2 bielej kapusty
- 2 červené cibule
- 100 ml vody
- Soľ, čierne mleté korenie podľa chuti
- 1 mrkva
- Slnečnicový olej
- 1 jablko
- 1 PL octu
- 3 klinčeky
Viedenský kapustový šalát – Postup prípravy:
- Ošúpte červenú repu, nakrájajte ju na menšie kúsky a smažte na panvici s trochou oleja po dobu 10 minút. Potom zalejte octom a premiešajte.
- Mrkvu nakrájajte na tenké prúžky a pridajte k repe na panvicu.
- Cibuľu nakrájajte na tenké polkrúžky a pridajte k zelenine na panvicu. Smažte ďalších 10 minút.
- Zoberieme polovicu hlávky kapusty, odstráňte hlúb a nakrájajte kapustu na tenké slíže. Pridajte kapustu na panvicu, podlejte vodou, prikryte a dusíte 10 minút.
- Dochutíte klinčekmi, soľou a čiernym korením. Nakoniec ošúpte jabĺčko, postrúhajte ho na hrubom strúhadle a primiešajte k zelenine.
Video recept:
Viedenský kapustový šalát s cviklou je dokonalým spôsobom, ako oživiť tradičné prílohy a priniesť do vášho jedálnička trochu európskej kuchyne. Táto kombinácia chutí a farieb je nielen vizuálne pútavá, ale aj výživovo bohatá. Či už hľadáte niečo nové na rodinný obed alebo chcete prekvapiť priateľov na večierku, tento šalát je skvelou voľbou. A najlepšie na tom je, že jeho príprava je rýchla a jednoduchá. Užite si chuť a vôňu tejto tradičnej viedenskej špeciality v pohodlí vášho domova!
Vyskúšajte aj náš ďalší recept na Gruzínsky šalát bez majonézy: Jednoduchý na prípravu a veľmi chutný!
Zdroj: Youtube kanál KUCHYŇA MEREL